Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ na čelu SOKOLOVA juri Orlove, Jastrebove i ZMAJEVE

Naš teniser igraće u Dubaiju od 19. do 24. decembra

Izvor: K1info/Sportal.rs

12/11/2022 > 17:02

podeli vest:

ĐOKOVIĆ na čelu SOKOLOVA juri Orlove, Jastrebove i ZMAJEVE
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković učestvovaće na egzibicionom turniru u Dubaiju, koji je na programu od 19. do 24. decembra.

Đoković će igrati u timu Sokolova, a sa njim će biti još Grigor Dimitrov, Arina Sabalenka i Paola Badosa. I sastav ostalih ekipa je veoma kvalitetan. Aleksander Zverev će predvoditi Jastrebove, a a društvo mu prave Dominik Tim, Jelena Ribakina i Anet Kontaveit.

Ostale dve ekipe su Orlovi, koji će igrati u sastavu: Nik Kirjos, Bjanka Andresku, Karolin Garsija, Andreas Sepi i Rohan Bopana i Zmajevi u kojima se nalaze Feliks Ože-Alijasim, Gael Monfis, Iga Švjontek, Eženi Bušar i Sanija Mirza.

Iako je ostalo još više od mesec dana do ovog događaja, već je poznat raspored Noletovih duela. On će 20. decembra igrati protiv Zvereva, dan kasnije, 21. decembra protiv Kirjosa i 23. decembra protiv Ožea.

Format takmičenja je kao u nekadašnjem Hopman kupu – po jedna partija u muškom i ženskom singlu i jedna u miksu.

Poslednjeg dana takmičenja je finale, odnosno plej-of, u kojem će se sastati dve najuspešnije ekipe. Na kraju svakog takmičarskog dana je koncert.

Kako Novak Đoković nije prijavio Junajted kup, ovo će možda biti poslednje takmičenje koje će mu poslužiti kao priprema za narednu sezonu. I dalje se ne zna kada će Nole startovati u 2023. Za sada, on nema pravo učešća na Australijan openu zbog zabrane ulaska u zemlju u trajanju od tri godine, koju je dobio ovog januara, kada je proteran iz Zemlja kengurova jer nije bio vakcinisan protiv korone.

 

 

 

 

Ostavite komentar