Sport > Košarka

PARTIZAN prekinuo CRNU seriju posle velike DRAME: EFES pao u prepunoj ARENI

Crno-beli u narednom kolu putuju u Istanbul, gde ih sledećeg četvrtka očekuje duel protiv Fenerbahčea

Izvor: K1info

16/12/2022 > 22:24

podeli vest:

PARTIZAN prekinuo CRNU seriju posle velike DRAME: EFES pao u prepunoj ARENI
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana pobedili su posle dramatičnog finiša u 14. kolu Evrolige Anadolu Efes sa 82:79 (14:10, 14:27, 25:17, 29:25) u prepunoj Areni i prekinuli niz od pet uzastopnih poraza u elitnom evropskom takmičenju.

Izabranici Željka Obradovića zabeležili su tako peti trijumf u Evroligi, pa će sa više optimizma putovati u Istanbul, na duel protiv Fenerbahčea sledećeg četvrtka u narednom kolu ovog takmičenja.

Partizan je dobro ušao u meč i vođen Danteom Egzumom, Alenom Smailagićem i Urošem Trifunovićem lomio odbranu Efesa u prvoj četvrtini i u jednom trenutku imao i +7 poena razlike - 12:5. Ipak, gosti su uspeli da smanje tu prednost, pa je ova deonica završena vođstvom domaćih 14:10.

U drugoj četvrtini, međutim, Turci su dominirali, a naročito su ubedljivi bili Vasilije Micić i Ante Žižić, koji su potpuno preokrenuli rezultat. U jednom trenutku na semaforu je pisalo 30:22 za Efes, da bi na kraju ovu deonicu Izabranici Ergina Atamana rešili u svoju korist sa 27:14 i otišli na poluvreme sa vođstvom od +9 poena razlike - 37:28.

Crno-beli su se probudili u nastavku, tačnije u finišu treće četvrtine. Turci su vodili u većem delu ove deonice, imali prednost od devet, deset poena razlike, ali je na neka dva minuta pre kraja sve počelo da "miriše" na preokret.

Poenima Egzuma i Matijasa Lesora Partizan se polako približavao gostima, da bi ih, posle tri uspešno izvedena slobodna bacanja Egzuma i prestigao - 53:52 u samom finišu treće četvrtine. Ipak, koš koji je postigao Boboa u poslednjim sekundama doneo je prednost Efesu (54:53) pred početak odlučujuće deonice.

U četvrtoj četvrtini Turci su se "odlepili" posle dva minuta, poveli sa 64:59, ali domaći pred punom Arenom nisu klonuli duhom. Kevin Panter, Naneli i Lesor doneli su preokret, pa je pri vođstvu Partizana od 70:67 Ataman morao datraži tajm-aut. Međutim, to nije urodilo plodom, a Egzum je počeo da nosi crno-bele u finišu, pridružio mu se i Naneli i to je na kraju bilo i dovoljno, pa je Partizan najzad zabeležio pobedu u Evroligi - 82:79.

Na kraju bi se moglo pomenuti da je Aleksa Avramović bio u timu Partizana posle dugo vremena, ali nije ulazio u igru, dok sa druge strane Ergin Ataman nije mogao da računa na Šejna Larkina.

Navijači Partizana na meču sa Efesom na tribini su razvili transparent na kojem je pisalo: "Siniša, počivaj u miru", odajući tako počast legendarnom srpskom fudbaleru i treneru, koji je danas preminuo u Đenovi posle duge i teške borbe sa leukemijom.

Foto: Starsport

Transparent Grobara i poslednji pozdrav Siniši Mihajloviću
Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar