Sport > Košarka

Partizan PONOVO IZGUBIO u neizvesnoj završnici Evrolige od Asvela

Košarkaši Partizana gostovali su Asvelu u okviru 13. kola košarkaške Evrolige

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/12/2022 > 22:12

podeli vest:

Partizan PONOVO IZGUBIO u neizvesnoj završnici Evrolige od Asvela
Foto: Printscreen/Tviter


Još jedan krajnje neizvestan meč odigrali su košarkaši Partizana u Evroligi. I ponovo su poraženi u velikoj drami, čime su produžili svoju crnu seriju u elitnom takmičenju - 91:87.

Na dva minuta do kraja videli smo nerešen rezultat. Posle toga je Metjuz ubacio jako važnu dvojku. Brzo nas je Naneli vratio u egal i imali smo vrhunsku dramu. Partizan je imao šansu da se brani do kraja, ali se Papapetru odlučio da na 9,7 sekundi pre kraja napravi prekršaj. To je naišlo na bes Željka Obradovića, jer to nije bio dogovor. De Kolo je pogodio bacanja, a Naneli je potom ispustio loptu i šansu za eventualno poravnanje.

Ponovo je Partizan muku mučio sa odbranom. Asvel je koristio gotovo svaku priliku koja mu se ukazivala na terenu i konstantno je držao visoke procente šuta.

Sa druge strane, napad je za razliku od meča za vikend bio značajno bolji. Trojke su služile Beograđane u prvom delu, a u drugom delu malo manje, pa stoga ne čudi što smo gledali klackalicu tokom čitavog susreta.

Prelazila je razlika sa jedne na drugu stranu tokom većeg dela meča. U prvoj četvrtini je prednost uglavnom bila na strani Partizana, ali ih je Asvel sustigao pred sam kraj.

Slična priča i u drugom kvartalu. Taman kada bi Partizan stekao kakvih-takvih +5, usledila bi reakcija rivala i povratak u egal. Na poluvremenu je bilo realnih jedan razlike za crno-bele.

Već u trećem videli smo prvu osetniju prednost i to na strani Asvela. Pogodili su Francuzi nekoliko važnih šuteva, a koncentracija Partizana je nekako naglo popustila i očas posla je na semaforu razlika za Francuze narasla do +7. Vezali su Nando de Kolo i Džona Metjuz par važnih trojki u tim momentima.

Partizan je poslednju četvrtinu otvorio sjajnom serijom. Posle trojke Eksuma prišao je na posed zaostatka i nastavio da vrši pritisak na Francuze. U jednom momentu je i poveo nakon koša Eksuma, ali se domaćini nisu tako lako dali. Zbog toga smo gledali opisanu dramu sa početka izveštaja.

 

 

Ostavite komentar