Sport > Košarka

PARTIZAN POKLEKAO u Madridu: Real UZEO MERU crno-belima

Izabranici Željka Obradovića gostovali favorizovanim "kraljevima" u 10. kolu Evrolige

Izvor: K1info

24/11/2022 > 22:46

podeli vest:

PARTIZAN POKLEKAO u Madridu: Real UZEO MERU crno-belima
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Madridu od Reala sa 105:97 (32:40, 22:11, 32:23, 19:23) u meču 10. kola Evrolige. 

"Kraljevi" su u duel ušli kao treći na tabeli, u grupi od četiri tima koji imaju šest pobeda i tri poraza ove sezone u elitnom takmičenju (uz njih, tu su Olimpijakos, Barselona i Monako), dok su crno-beli sa skorom od 4:5 u odnosu pobeda i poraza  na 11. mestu, a isti skor kao Beograđani imaju i Efes, Virtus i Valensija.

Iako je Real bio favorit, u prvoj četvrtini to ne da nije moglo da se vidi, nego su crno-beli bili bolji rival i uspeli su da ubace domaćima čak 40 poena! Međutim, to vođstvo posle prvih deset minuta (40:32), izabranici Željka Obradovića su prokockali u nastavku, kada su dali samo 11 poena, pa su "kraljevi" na odmor otišli sa vođstvom od 54:51 - razlika je bila toliko "mala" samo zahvaljujući trojci Danila Anđušića uz zvuk sirene.

Nisu se predavali crno-beli u nastavku, ali je Real ipak kontrolisao igru. Uspevali su Beograđani da koliko-toliko drže priključak do kraja treće četvrtine, koju je Real završio sa velikih +12 poena razlike (86:74). I u poslednjoj četvrtini su domaći nametnuli svoj ritam, uspeli da drže Partizan na distanci i na kraju ipak zasluženo slavili. 

Partizan i Real su do sada igrali 17 puta, a tradicija je "debelo" na strani Madriđana, koji imaju 15 pobeda, računajući pri tome i četri poslednja duela.    

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar