Sport > Košarka

PARTIZAN polomio "PONOS IZRAELA": Crno-beli i Grobari ZGROMILI Makabi

Izabranicima Željka Obradovića ovo je bio četvrti meč u sezoni na domaćem terenu

Izvor: K1info

18/11/2022 > 20:28 >> 22:54

podeli vest:

PARTIZAN polomio "PONOS IZRAELA": Crno-beli i Grobari ZGROMILI Makabi
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana pobedili su Makabi sa 96:88 (22:26, 27:24, 20:18, 27:20) u osmom kolu Evrolige pred prepunom Štark arenom, u kojoj su Grobari ponovo bili šesti igrač crno-belih.

U rezultatskoj klackalici tokom prvog poluvremena uvek je Partizan jurio prednost Makabija, ne dozvoljavajući rivalu da stekne preveliku prednost. Uostalom, zato je posle prvih 20 minuta prednost gostiju bila minimalna 50:49.

Ono što posebno može da raduje crno-bele i njihove navijače svakako je povratak Alena Smailagića, koji se odlično snašao i za nešto manje od pet minuta u ovom delu igre ubacio je devet poena, uz šut iz igre 4/4 i sa slobodnih bacanja 1/1. Smailagić nije ulazio u igru u nastavku, ali je svakako ostavio odličan utisak.

Neizvesnost je nastavljena i u drugom poluvremenu, ali su domaći ipak uspeli da preokrenu vodu na svoju vodenicu, pa su oni završili treću četvrtinu sa minimalnom prednošću - 69:68. Malo je reći da je Arena potom "proključala" kada su početkom poslednje četvrtine najpre Jam Madar, a zatim i Kevin Panter trojkama uvećali vođstvo Partizana na +7 poena prednosti (75:68). Četiri minuta pre kraja domaći su i dalje držali Makabi na distanci - 86:79.

Zak Ledej je uz dva iskorišćena slobodna bacanja uvećao vođstvo crno-belih, potom je i posle koševa Hilijarda i Kolsona dao i dvojku, pa su gosti tražili tajm-aut, a crno-beli su i dalje imali plus sedam - 90:83. Odmor nije pomogao "Ponosu Izraela" - izabranici Željka Obradovića su rutinski čuvali prednost i, nošeni hukom sa tribina, zasluženo stigli do četvrtog trijumfa u Evroligi ove sezone.

Foto: Starsport

Grobari napravili i sjajnu atmosferu i sjajnu koreografiju pred meč sa Makabijem

Da podsetimo, Partizan je nedavno pojačao Vladimir Brodzijanski, slovački centar, ali on nije bio u sastavu protiv "Ponosa Izraela".

Crno-belima je ovo bio četvrti meč kod kuće, a u ukupno osam utakmica odigranih ove sezone, izabranici Željka Obradovića ostvarili su četri pobede i zabeležili četiri poraza - što je i skor Makabija posle ovog duela.

Standings provided by Sofascore
 

 

 

Ostavite komentar