Sport > Košarka

PREJAKA JE Barsa: Partizan NIJE USPEO do nove POBEDE u Evroligi

Košarkaši Partizana poraženi su u devetom kolu Evrolige od Barselone rezultatom 79:68

Izvor: K1info/b92.net

22/11/2022 > 23:02

podeli vest:

PREJAKA JE Barsa: Partizan NIJE USPEO do nove POBEDE u Evroligi
Foto: printscreen Twitter


Partizan je doživeo i peti poraz u Evroligi, uz četiri pobede, a ovaj je nekako bio očekivan pošto je došao u Blaugrani od Barselone.

 

Borili su se crno-beli koliko su mogli, pružili dobar otpor u većem delu meča, ali do istorijske prve pobede u Barseloni ovoga puta nisu mogli.

Partizan je dobro počeo ovaj meč i otežavao svaki šut Barseloni, dok je svoje prilike vešto koristio i treba zabeležiti podatak da u prvom poluvremenu nije promašio niti jedno slobodno bacanje.

Brzo su crno-beli poveli, a onda stižu pet poena Nikole Kalinića i Barsa izjednačava na 7:7, da bi drugi deo prve deonice pripao gostima iz Beograda koji su preko Nanelija, Egzuma i Ledeja stigli do 21:17.

Druga četvrtina je bila bolja po Barselonu, dozvolili su Partizanu tek 11 poena, bilo je dosta grešaka crno-belih i dosta nervoze pa je čak i Željko Obradović zaradio tehničku grešku.

I pored ovakvog stanja gde su poeni uglavnom dolazili sa linije za slobodna bacanja, gde šut nije išao, Partizan je bio tim koji je imao prednost tokom većeg dela ove četvrtine.

 

U poslednjih 4 minuta dozvoljen je veliki broj ofanzivnih skokova, primljeno je čak devet poena "iz druge šanse", dok je u tom periodu Partizan postigao samo dva poena.

Preokrenula je Barselona i na odmor otišla sa ugodnih 39:32 uz solidnu podršku sa tribina, što je takođe bila svojevrsna drama pred sam početak ove utakmice.

Znali su crno-beli šta moraju da poprave u nastavku kako bi izbegli poraz u Blaugrani, imali su tek 6 defanzivnih skokova i Barsi dozvolili 10 ofanzivnih, falilo je poena iz igre...

Ipak, treća četvrtina nije bila sjajna za crno-bele. Raspucala se Barselona, prolazila su i bekdor dodavanja, pa su vrlo brzo domaći košarkaši stigli do dvocifrene prednosti.

Partizan je bio u problemu kada je Sertač Šanli pogodio uz faul za 59:44 i delovalo je kao da crno-beli neće moći da se iščupaju i da sveža krv koju je uneo Anđušić sa dve brze trojke nije dovoljna, kao ni situacija da čak četvoric aigrača Barse imaju po tri lične greške.

Imao je srpski bek šuter odličnu rolu u tim momentima, 13 poena za 4 minuta na parketu, ali nije to razdrmalo njegove saigrače.

 

 

 

Ostavite komentar