Sport > Košarka

PARTIZAN furiozan u ARENI: Splićani se KOPRCALI, u finišu jako PALI

Izabranici Željka Obradovića su do sada jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju

Izvor: K1info

20/11/2022 > 19:52 >> 20:58

podeli vest:

PARTIZAN furiozan u ARENI: Splićani se KOPRCALI, u finišu jako PALI
Foto: Partizan Mozzart Bet


Košarkaši Partizana pobedili su večeras Split u sedmom kolu ABA lige sa 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17), ali iako je pobeda u Areni bila više nego ubedljiva, treba reći da nije išlo sve glatko, pogotovo ne u prvom poluvremenu.

Crno-beli u regionalnom takmičenju sada imaju sedam pobeda iz isto toliko mečeva i jedini su neporaženi tim u ABA ligi, a na duel sa Splićanima izašli su posle velike pobede nad Makabijem u Evroilgi (96:88), takođe pred svojim navijačima.

Tokom prvog poluvremena izabranici Željka Obradovića nisu bili na visini zadatka. Gosti su već na početku najavili da nisu došli da se brane, a trojkama Šenona Šortera su stekli početnu prednost - 12:6. Pojačali su crno-beli tada malo odbranu, prve poene je upisao i Brodžijanski, a uz trojke Danila Anđušića Partizan je ipak dobio prvu četvrtinu, doduše minimalno - 20:19.

Ni u nastavku domaći nisu uspevali da naprave značajniju prednost, do pred sam kraj poluvremena, ali su prokockali razliku od šest poena do koje ih je doveo Zak Ledej (39:33), tako da je i na poluvremenu rezultat jedva bio u korist favorita - 39:38.

Foto: Partizan Mozzart Bet

Željko Obradović ukazao je poverenje Vladimiru Brodžijanskom

Kada je početkom drugog poluvremena Split nakratko ponovo poveo (44:42), izgledalo je da će se crno-beli mučiti možda i više nego što bi trebalo, s obzirom na realan odnos snaga dva tima. Ipak, kako su minuti prolazili, Partizan je počeo da se budi, a onda i da lomi goste - trojka Madara je sve pokrenula, priključili su se Lesor i Papapetru, a Džejms Naneli je sa dve trojke odveo Partizan na +12 poena prednosti - 59:47.

Na kraju treće četvrtine pobedik je ipak bio poznat - Partizan je vodio sa 68:53, pa su u finišu domaći morali samo da doziraju pritisak na rivala da bi rutinski priveli posao kraju. Oni su to i učinili, a činjenica da je na kraju na semaforu bilo +19 poena razlike - 89:70, jasno svedoči kakva je razlika u kvalitetu između Beograđana i Splićana.

STARTNE PETORKE:

PARTIZAN: Madar, Anđušić, Trifunović, Vukčević, Smailagić

SPLIT: Mavra, Šorter, Runjić, Saliven, Nelson

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar