Sport > Košarka

SRBIJA zove u POBEDE nove, a šta kaže OBRADOVIĆ o reprezentaciji i KLUBOVIMA?

Danilo Anđušić, Balša Koprivica i Uroš Trifunović će biti sa Orlovima, a ne sa Partizanom protiv Olimpijakosa

Izvor: K1info/Tanjug

04/11/2022 > 16:35

podeli vest:

SRBIJA zove u POBEDE nove, a šta kaže OBRADOVIĆ o reprezentaciji i KLUBOVIMA?
Foto: Starsport


Trener košarkaša Partizana Željko Obradović osvrnuo se na predstojeće reprezentativne akcije u okviru novembarskog prozora za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2023. godine, govoreći i o odnosu FIBA i Evrolige.

Obradović je izjavio i da će u vezi sa učešćem Srbije u pomenutim kvalifikacijama, osam ili devet igrača Partizana biti u ekipi za predstojeću utakmicu sa Olimpijakosom u Evroligi.

- Danilo Anđušić, Balša Koprivica i Uroš Trifunović će biti sa reprezentacijom, već smo odlučili. Imaću tako osam, možda devet igrača za trening. Tako ćemo pripremati meč sa Olimpijakosom. Tako je, kako je. U nedelju ili ponedeljak oni odlaze sa reprezentacijom - rekao je Obradović na konferenciji za medije.

On je izrazio očekivanje da će FIBA i Evroliga razgovarati i da će shvatiti jedni druge.

- Nadam se da u budućnosti nećemo imati takve probleme. Igrati tokom sezone, to je stara priča. U reprezentacijama treba da budu najbolji igrači. Veoma je prosto - ocenio je Obradović.

Partizan posle pobede nad Panatinaikosom (91:89) zauzima osmu poziciju na tabeli Evrolige sa skorom od tri pobede i tri poraza, a u sedmom kolu elitnog evropskog takmičenja košarkaši Partizana gostuju Olimpijakosu u Atini u četvrtak, 10. novembra.

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar