Sport > Košarka

Za Obradovića SVE BILO JE MUZIKA: Crno-beli PLESALI u ritmu PESME "GROBARA"

Trener Partizana zahvalio navijačima i igračima, pa poručo da je na redu meč protiv Mornara

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/10/2022 > 23:22

podeli vest:

Za Obradovića SVE BILO JE MUZIKA: Crno-beli PLESALI u ritmu PESME "GROBARA"
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana odigrali su fantastičan meč u četvrtom kolu Evrolige i do nogu potukli Virtus - 90:62, pred više od 16.000 navijača u beogradskoj Areni.

"Grobari" su napravili sjajan štimung, nosili crno-bele do prve pobede u najjačem evropskom takmičenju, pa zato i ne čudi što im se odmah zahvalio i trener Partizana Željko Obradović.

- Želim da kažem prvo da je atmosfera bila sjajna. Hvala ljudima što su došli i dali nam energiju. Sve je bilo dobro od prvog do poslednjeg minuta. Ovoga puta je ishod bio različit u odnosu na Olimpiju, tokom svih minuta - istakao je Obradović.

Strateg crno-belih istakao je da je lako moglo da se desi da Partizan ima skor 3-1, samo da je bilo malo više koncentracije.

- Svesni smo toga da smo propustili dve odlične prilike, na poslednjoj konferenciji sam rekao da je sve što je iza iza i okrećemo se onome ispred nas. Svaka utakmica se zaboravi, izvuku se pouke, analizirali smo taj meč protiv Milana i odigrali smo taj meč. Moglo je da bude 3-1, ali i 1-3, tako je, kako je.

Foto: Starsport

Džejms Naneli briljirao u crno-belom, Miloš Teodosić nije postigao ni poen protiv Partizana

Prva četvrtina bila je prelomna. Odbrana je bila odigrana na najboljem nivou ove sezone.

- Evidentno je da smo počeli agresivno, rezultat prve četvrtine je bio 27:11, napravljena je pristojna razlika zahvaljujući energiji i dobroj odbrani. Koristili smo sve što imaju igrači, poput kvaliteta, igrali smo strpljivo, napravili smo razliku, bilo je tečnije, uspeli smo svaku četvrtinu da dobijemo. Koristili su da pritiskaju loptu, da igraju agresivno, sad ćemo da uđemo da su oni imali 48 sati, da su imali put iz Kaunasa, ali mislim da smo dobili jednu dobru ekipu. Čestitam igračima na utakmici koju su odigrali. Sve stvari koje sam video u statistici su evidentne. Ovo će uticati na samopouzdanje, da igramo sa više samopouzdanja u narednim utakmicama.

Žalgiris je još daleko, sav fokus je sada na meču sa Mornarom u ABA ligi.

- Kažem vam da smo analizirali meč. Insistirao sam na dobrim stvarima, da smo uradili dobrih stvari, da smo pravili greške koje treba da ispravimo. Da igramo malo agresivnije u odbrani. Žalgiris je tek za sedam dana, mi prvo imamo Mornar i ovog momka koji daje preko 40 poena. Oni su pokazali da igraju odlično i imaju igrača koji dominira u ovoj ligi. Svu svoju energiju i koncentraciju ćemo da usmerimo na meč sa Mornarom.

Istakao je Obradović da ne voli da hvali pojedince, ali da je srećan zbog toga što je Džejms Naneli odigrao dobar meč.

Foto: Starsport

Željko Obradović je temperamentan i kada dobija i kada gubi meč

- Vi znate da sam ja neko ko ne voli da ističe igrače, ali nisam neko ko kritikuje igrače. To sam rekao i na prošloj konferenciji, on je odigrao dobro, ali i tim. Svi igrači su dali doprinos, slažem se da je Džejms odigrao dobro, ja njega dobro znam, samo treba da odigramo tako. Tek se sedmi meč završio, imamo još 53. Ako pogledate minutažu večeras, drugačije je u odnosu na prošli susret, jer je ovo drugi meč u nizu.

Pohvale idu i na račun Jama Madara, ali i poruka da nastavi da radi na sebi.

- Madar ima potencijal. Pametan je momak, dao je ton odbrambenoj igri. To je za nas bilo veoma važno. Odreagovao je kako je odreagovao. Za plejmejkera je iskustvo važno. Sve što je igrao ovde je važno za njega, pokazuje stvari koje su bolje. Ne može da se zadovoljava i da bude neko ko će da kaže da je odigrao dobro, pa da odmara. Treba da bude posvećen, ne on, nego i svi ostali igrači.

Foto: Starsport

Žestoke duele sa igračima Virtusa vodili su Balša Koprivica i Danilo Anđušić

Domaći, mladi igrači su bili ključni za pobedu večeras.

- Bili su u rotaciji, dali su doprinos pobedi. Njih dvojica su učestvovali u pobedi. Sve što važi za Madara, važi i za njih, pa i za Trifunovića i Glasa. Mladi momci, dobiće minutažu, zavisi od njih. To su moji igrači, o svakom ću da vodim računa, da pomognem. Ako vidite da su oni pomogli, ja sam zahvalan na tome, a ja sam siguran da oni mogu još više da pomognu - zaključio je Željko Obradović.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar