Sport > Košarka

Partizan "slomio" Megu i stigao do pete pobede

Još jednom su crno-beli odigrali odlično u napadu, ali je odbrana pravila problem

Izvor: K1info/telegraf.rs

30/10/2022 > 23:04

podeli vest:

Partizan "slomio" Megu i stigao do pete pobede
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Košarkaši Partizana savladali su Megu sa 86:76 u okviru petog kola ABA lige.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

"Parni valjak" je tako ostao lider na tabeli sa pet pobeda, dok je Mega zabeležila peti poraz.

 

Gledali smo meč koji je nekako i karakterističan za Partizan tokom čitave ove sezone. Sa mnogo trčanja, poseda i kontri. Sve to je prouzrokovalo zaista veliki broj poena na ovom meču.

Crno-beli su imali problema sa odbranom tokom prve četvrtine, ali su potom uspeli da se koliko-toliko stabilizuju i da Megi dopuste onoliko koliko je dovoljno da se dođe do trijumfa u "Štark Areni".

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Napad je funkcionisao gotovo perfektno, naročito u reketu, gde su crno-beli neretko gradili veoma lepe akcije. Sa druge strane, Mega je uglavnom gledala da iz brze tranzicije dođe do poena, pa je na trenutke i nalete mučila Partizan.

Upravo tokom prve četvrtine je Partizan imao najviše problema da se izbori sa napadom i igrom gostujućeg tima. Veliki broj poseda, dosta trčanja nije odgovarao crno-belima, pa je Mega uglavnom bila ta koja je kontrolisala rezultat i imala minimalnu prednost nakon 10 minuta igre.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Druga četvrtina donela je potpuni obrt. Partizan je zaigrao značajno mirnije u odbrani, počeo je da iskače u presing na igrače Mege na šta ovi nisu baš najbolje odreagovali. Samo 13 poena ubacio je gostujući sastav, dok su crno-beli nastavili u identičnom ritmu.

Malo po malo, trojku po trojku, predvođeni Papapetruom, Lesorom i Madarom, košarkaši Partizana stekli su sasvim solidnih +11 na velikom odmoru, što je odlično uzimajući u obzir kako je tekla uvodna deonica utakmice.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Uplašili su crno-beli svoje navijače u trećoj četvrtini kada je Mega počela da se vraća u meč i košem Oleksandra Kobzistija iz Ukrajine prišla na samo pet poena zaostatka. Međutim, to kao da je dodatno naljutilo Željkov tim, koji je ponovo stegao okove gostima, a na kraju otišao na maksimalnu prednost do tog momenta utakmice pred poslednjih 10 minuta.

Kada su svi mislili da je Željkov tim rešio pitanje pobednika činjenicom da je otišao na +16 usledila je serija Mege od 10:0 koja je unela novu dramu u ovaj susret. Malo po malo, gosti su se primicali, pa smo ipak gledali zanimljivu završnicu. Na četiri minuta do kraja bilo je sedam razlike.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Imala je Mega šanse da se još više približi, ali je nekako svima bilo jasno da će pobeda ostati u rukama crno-belih posle trojke Danila Anđušića na oko dva i po minuta do kraja, kada je razlika ponovo "odmakla" na +9. Sve je potvrđeno koji trenutak kasnije kada je Tristan Vukčević ubacio još jednu trojku za trijumf domaćeg sastava.

 

 

 

Ostavite komentar