Sport > Košarka

OBRADOVIĆ skinuo SKALP "svojima": PARTIZAN slavio u atinskoj DRAMI

Trener Partizana u Atini vodio ekipu protiv kluba koji je trenirao 13 godina

Izvor: K1info

03/11/2022 > 20:43 >> 23:14

podeli vest:

OBRADOVIĆ skinuo SKALP "svojima": PARTIZAN slavio u atinskoj DRAMI
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana igrali su večeras u šestom kolu Evrolige u Atini igraju protiv Panatinaikosa, i nakon dve vezane pobede u elitnom evropskom takmičenju, zabeležili i treću 91:89 (31:16, 23:25, 14:23, 23:25).

Izabranici Željka Obradovića silovito su ušli u meč, a u prvoj četvrtini potpuno su razbili odbranu domaćih. Sjajni u napadu i čvrsti u odbrani, crno-beli su prvih deset minuta rešili ubedljivo u svoju korist, sa čak 15 poena razlike. Malo su se trgli domaći i poboljšali šut u drugoj četvrtini, ali posebno su bili raspoloženi Kevin Panter i Jam Madar, za koje Grci nisu imali rešenja u odbrani ni u nastavku, pa je uz 20 poena Amerikanca i 10 poena Izraelca Partizan otišao na poluvreme sa +13 razlike.

Međutim, u drugom delu igre Grci zaigrali znatno bolje, pa su u 26. minutu uspeli da se približe na samo poen minusa - 58:57. Odlepio se potom Partizan, ali je Panatinaikos dobio treću četvrtinu sa 23:14, pa su gosti imali "samo" +4 pred početak odlučujuće deonice - 68:64. U 33. minutu domaći su smanjili na 72:70, ali je onda ponovo počeo da se budi Panter.

I onda, pri rezultatu 88:78 za goste, na 3:14 minuta do kraja, počeli su da divljaju domaći navijači u hali, a uletela je i reklama na parket. Sudije su prekinule utakmicu, a bilo je haosa i iza klupe Partizana. Svi igrači su čekali na parketu, kao i sudije, da bi posle nekoliko minuta meč ipak bio nastavljen. U neizvesnoj završnici više živaca imali su Beograđani, koji su na kraju došli do zaslužene pobede.

Foto: Starsport

 

Huligani pogodili flašom doktora crno-belih

Navijači Panatinaikosa koji su napravili haos pogodili su i flašom u leđa lekara crno-belih Momu Jakovljevića. Prema informacijama Sport kluba sa lica mesta, u momentima kada je došlo do divljanja, pogođen je dugogodišnji doktor crno-belih. Iako nema informacija o njegovom stanju u ovom trenutku, pretpostavlja se da nije ništa ozbiljnije u pitanju, pošto je meč nastavljen i priveden kraju.

Ovaj duel, inače, bio je karakterističan i po tome što se na mesto uspeha vraća trener crno-belih Željko Obradović, koji je vodio Panatinaikos od 1999. do 2012. godine i sa "zelenima" osvojio pet Evroliga, 11 titula u Grčkoj i pet Kupova Grčke.

Takođe, i činjenica da Grke sada predvodi Dejan Radonjić, koji je prošle godine trenirao Crvenu zvezdu, urnišući Obradovićev Partizan kroz nacionalna takmičenja i ABA ligu, dao je još jednu iskru ovom meču.

 

PANATINAIKOS - PARTIZAN

Hala: OAKA, Atina

Sudije: Migel Anhel Perez, Fernando Roča, Saulijus Rakis

PANATINAIKOS: P. Kalaicakis, Volters, Li, Papajanis, Bohoridis, Vilijams, Endrjuz, G. Kalaicakis, Ponitka, Grigonis, Mancukas, Gudaitis. Trener: Dejan Radonjić

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Panter, Papapetru, Egzum, Glas, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar. Trener: Željko Obradović.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

Ostavite komentar