Sport > Košarka

Ne pomaže ZVEZDI ni KAMPACO: Potop u MINHENU, zbogom pusti SNOVI

Prvi put u Evroligi, pošto je registrovan u utorak, plej iz Argentine zaigrao za četu sa Malog Kalemegdana

Izvor: K1info/Sportal.rs

02/03/2023 > 21:02

podeli vest:

Ne pomaže ZVEZDI ni KAMPACO: Potop u MINHENU, zbogom pusti SNOVI
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde večeras su izgubili od Bajerna u Minhenu sa 87:80 (19:23, 22:15, 11:18, 35:24) u okviru 26. kola Evrolige. Izabranici Duška Ivanovića zabeležili su tako 15. poraz i gotovo izgubili šansu da se nađu u Top 8 na kraju ligaškog dela takmičenja.

Meč u Minhenu je obeležilo igranje Fakunda Kapaca za crveno-bele - naime, Argentinac je u utorak zvanično registrovan za nastupe u Evroligi, pa je najzad mogao da pomogne timu u elitnom takmičenju. Sa druge strane, Zvezdi je nedostajao kapiten Branko Lazić, koji nije igrao zbog povrede.

Što se tiče najefikasnijih u redovima crveno-belih, to je bio Luka Vildoza sa 18, pratio ga je Kampaco sa 16, Nedović sa 15, kao i Petrušev sa 10 poena. U redovima Bajerna najviše poena upisali su Vladimir Lučić i Vinston - po 20, dok je Gifaj ubacio 11 poena.

87:80 - Gifaj je ubacio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu Bajerna.

84:80 - Volden je srušio sve snove zvezde. Neverovatno kako se sve izdešavalo, ne pomaže ni trojka Vildoze.

78:75 - Volden trojkom pravi seriju od 12:0 za Bajern. Ponovo su sve prosuli košarkaši Zvezde.

73:75 - Obst je pogodio trojku u najgorem mogućem trenutku, ponovo se istopila sva prednost koju je imala Zvezda.

66:75 - Sve je na Nedoviću. Fenomenalno igra ovaj momak u ovim trenucima, Kampaco je ponovo bio u ulozi asistenta.

66:71 - Nedović! Veoma važan period igre, odlično je izvukao dva plus jedan. Ne greši Srbin, došao je do 11 poena.

63:68 - Vildoza ne da prednost. Međutim, Lučić na drugoj strani ubacuje trojke, čak 17 poena na ovom meču.

56:64 - Trojka! Sada je Nedović doveo navijače crveno-belih do ekstaze. Kako su ovo potrebni bodovi za Zvezdu...

54:61 - Strašnu kontru je istrčao Nedović, a onda je Kampaco pogodio sa distance. Pre toga je i Bajern preko Lučića počeo četvrtinu, posle njega je i Marin, ali je kontra Zvezde donela novu prednost.

52:56 - Hasan Martin je pogodio oba slobodna bacanja, na drugoj strani Vinston takođe - kraj treće četvrtine

48:52 - Uspeo je Trinkijeri da promrda ekipu. Lučić je pogodio trojku, niko nije izašao u blok, što je video i Ivanović, pa je tajm-autom reagovao kako bi sve prekinuo.

43:50 - Sve ide kako treba. Vildoza i Kampaco su dvodifreni, to je ono što su svi navijači dočekali. Odličan period koji je iznervirao Trinkijerija. Tajm-aut za minhenski klub.

41:45 - Petrušev je pogodio trojku! Sve je okrenula sada Zvezda, defanzivno je odlično počela četvrtinu, teško ide u napadu, ali je sve mnogo smislenije od prvog poluvremena.

41:40 - Počelo je drugo poluvreme, a Kampaco je ovoga puta prvi otvorio meč poenima. Dugo, baš dugo nije bilo poena u drugom poluvremenu, a tri i po minuta Bajern nema poen.

41:38 - Martin pogađa, Kampaco asistira. Prvi poeni Amerikanca na meču - kraj prvog poluvremena.

39:36 - Nova trojka! Dobrić je pogodio sada sa distance, sada su Nemci u krizi jer pre svega moraju da zaustave crveno-bele šutere.

37:33 - Ide trojka! Stefan Lazarević je pogodio za tri poena, ne popušta Zvezda.

37:30 - Vildoza je zaređao poene, ali Nemci ne odustaju. Hanter je među poslednjima poentirao za Nemce, veoma je dinamična ova četvrtina u prethodnih minut, dva.

31:25 - Šta radi Zvezda? Skoro tri napada su imali zaredom, pre svega zbog toga što su pre stizali do lopte, ali su onda Sili i Vinston sa dve trojke doneli preokret. Iznervirao se Ivanović i tražio je tajm-aut.

25:25 - Petrušev pogađa sa penala. Oba slobodna bacanja je pogodio srpski reprezentativac. Na drugoj strani je Vinston uzvratio istom merom.

21:23 - Opet Bajern otvara četvrtinu poenima. Ovoga puta je Vinston uspeo da stigne do svog sedmog poena na meču, na drugoj strani je Ivanović promenio Vildozu i Nedovića.

19:23 - Lučić uz zvuk sirene. Kraj prve četvrtine.

16:23 - Kampaco prosipa magiju. Mitrović je zakucao posle sjajne asistencije Argentinca, prednost je sve veća.

16:21  - Vraća "trojku" Petrušev. Srbin je uspeo da iskoristi dva plus jedan posle prekršaja Lučića i tako vrati prednost. Nedugo zatim je Kampaco opet bio na liniji penala, a ovog puta je bio stopostotan.

13:16 - Igra se Kampacu. Ovoga puta je bio u ulozi asistenta, da bi zatim i promašio slobodno bacanje. Ipak, drugo je pogodio, dok je i u odbrani veoma inspirisan.

11:13 - Kampaco, Nedović, Kampaco, pa opet Nedović i na kraju - Kampaco! Kombinovali su dugo dva mađioničara u crveno-belom dresu, a onda je Argentinac postigao prvu trojku za Crvenu zvezdu u Evroligi.

11:10 - Vladimir Lučić "okreće" meč. Upali smo u rezultatsku klackalicu, sada je Srbin sve sam uradio.

7:10 - Dva slobodna bacanja imao je Nedović, a bio je stopostotan. A onda je pogodio trojku. Odlično je ušao u igru Nedović i sa pet poena doneo prednost.

5:5 - Na jednoj Vinston, a onda i Bentil. Nema mnogo poena, više su to promašaji na obe strane.

3:3 - Vildoza! Neverovatno kako je ovo pogodio. Popularno: Iz očaja. Šta se dešava sa Zvezdom, dosta konfuzije u igri, Lazarević i Vildosa nekoliko puta šutiraju za tri poena, ali samo veliki promašaji.

3:0 - Vinston trojkom ostvara meč.

Meč je počeo.

STARTNE PETORKE

Bajern: Vinston, Bonga, Gilespi, Vimberg, Obst.

Crvena zvezda: Vildoza, Lazarević, Dobrić, Bentil, Kuzmić.

Crveno-beli će u narednom, 27. kolu Evrolige, u Beogradu ugostiti Efes 8. marta, ali ih pre toga očekuje duel 20. kola ABA lige, u kojem će u nedelju, 5. marta, u Zagrebu gostovati Ciboni.

 

 

Ostavite komentar