Sport > Košarka

KAMPACO konačno u EVROLIGI: Zvezda u Minhenu punom sastavu

Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto, kaže trener Duško Ivanović

Izvor: K1info

01/03/2023 > 12:44

podeli vest:

KAMPACO konačno u EVROLIGI: Zvezda u Minhenu punom sastavu
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić


Otkako je u decembru Fakundo Kampaco potpisao za ekipu Crvene zvezde, navijači kluba, ali i čitava Evropa je čekala da vidi Argentinca u Evroligi. Ipak, kazna za crveno-bele, zabrana registracije su odvojile Kampaca od parketa, ali je konačno gotovo s tim.

Kampaco je sada registrovan i spreman za sutrašnji duel (19) protiv Bajerna u 26. kolu Evrolige, a sve to je potvrđeno i od strane Evrolige, koja je konačno dodala košarkaša u "roster" crveno-belih.

- Bajern je borben tim, ima igrače koji su polivalentni. Napadaju niski post, igraju pik-end-rol- Igraju izuzetno brzo. Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da verujemo u ono što radimo i to je ono što nas čini dobrom ekipom - izjavio je trener Duško Ivanović za klupski sajt.

U prvoj utakmici ove sezone Crvena zvezda Meridianbet je slavila u punoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ 78:72. Ekipa se u petak vraća u Beograd, a već u subotu sledi putovanje u Zagreb na utakmicu ABA lige sa Cibonom koja je na programu u nedelju od 15.30 časova.

Podsetimo, Zvezda je kaznu pretrpela još u decembru, kada se po prvi put našla u problemu. U međuvremenu je stigao Kampaco, ali nije bio registrovan za Evroligu, nadale su se "delije", kao i čitava Zvezda, čitava Evropa, da će Kampaco zaigrati do januara, potom i do kraja januara, ali...

Usledio je hladan tuš od nezavisnog regulatornog tela koje upravlja finansijama i stigla je kazna za Zvezdu sve do 1. marta, kada se i zaključuje rok za registraciju košarkaša. Ovo je značilo da će Zvezda moći da računa na Kampaca u samo devet mečeva, a dobra vest je upravo to da se kazna završila.

 

Ostavite komentar