Sport > Košarka

ZVEZDA nam lomila živce, pa BACILA Makabi na kolena: CRVENO-BELI slavili u TRILER završnici

Izabranici Duška Ivanovića prekinuli su niz od četiri uzastopna poraza u Evroligi

Izvor: K1info

09/02/2023 > 22:11

podeli vest:

ZVEZDA nam lomila živce, pa BACILA Makabi na kolena: CRVENO-BELI slavili u TRILER završnici
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na gostovanju Makabi sa 89:86 u okviru 24. kola Evrolige. Crveno-beli su tako prekinuli niz od četiri uzastopna poraza u elitnom košarkaškom takmičenju na Starom kontinentu, pa sada sa malo više nade mogu da uđu u borbu za plasman u Top 8. 

Zvezda je u Tel Avivu praktično držala sve konce igre u svojim rukama tri i po četvrtine, a onda je u finišu dozvolila Izarelcima da se vrate. U redu, pobediti Makabi na njihovom terenu stvarno nije lak zadatak, naprotiv - ali utisak je da nisu domaći toliko zaslužni za neizvesnu završnicu, koliko je to bila Zvezda.

Ipak, izabranici Duška Ivanovića su zadržali koncentraciju u samom finišu, bili odlični u penal-završnici, i na kraju zasluženo slavili. Najefikasniji u redovima Zvezde sa 28 postignutih poena bio je fantastični Nemanja Nedović, koji je imao dobre pomoćnike u Branku Lazću (14 poena), Ognjenu Dobriću (13), Filipu Petruševu (12) i Luki Vildozi (10). Kod domaćih je bez premca bio Vejd Boldvin sa 38 poena, ali to nije bilo dovoljno za trijumf na kraju meča.  

U narednom, 25. kolu Evrolige, crveno-beli će ukrstiti koplja sa Albom, u Beogradu 24. februara. Pre toga, Zvezdu očekuje duel 19. kola ABA lige, kada će ići na gostovanje Zadru, jedinoj ekipi koja ih je pobedila ove sezone u regionalnom takmičenju.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar