Sport > Košarka

ZVEZDIN PRVENAC na krilima DELIJA: Bajern pao u PUNOM Pioniru

Četu Vladimira Jovanovića do prvog trijumfa u Evroligi predvodio Luka Vildoza

Izvor: K1info

28/10/2022 > 19:00 >> 21:26

podeli vest:

ZVEZDIN PRVENAC na krilima DELIJA: Bajern pao u PUNOM Pioniru
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pobedili su minhenski Bajern sa 78:72 (28:17, 16:26, 21:14, 13:15) i pred prepunim Pionirom zabeležili prvu pobedu u Evroligi ove sezone.

Izbranici Vladimira Jovanovića su slast trijumfa osetili tek u petom kolu elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, vođeni fantastičnom podrškom Delija, istovremeno ostavivši Bajern na dnu tabele jer Nemci do sada nisu ostvarili nijednu pobedu u Evroligi.

Četa sa Malog Kalemegdana je odlično ušla u meč. Ipak, posle sjajnog starta i vođstva od 23:8, pa i 11 poena razlike na kraju prve četvrtine, Zvezda je u nastavku prepustila inicijativu gostima. Domaći su usporili ritam i dozvolili Bajernu ne samo da se vrati u meč, nego i da povede (34:36), ali su na poluvreme ipak otišli sa poenom prednosti - 44:43.

Ipak, posle odličnog izdanja u trećoj četvrtini, koju je Crvena zvezda dobila sa 21:14, domaći su stekli odlučujuću prednost, koju su do kraja meča znali da sačuvaju.

Zvezdu je do trijumfa vodio Luka Vildoza - argentinski plejmejker je meč završio kao najefikasiniji sa 20 poena, uz pet skokova i šest asistencija, dok je odličan bio i Ben Bentil sa 12 poena i 13 skokova! Kod gostiju iz Nemačke najviše poena je postigao Kasijus Vinston - 18 poena, dok je srpski reprezentativac Vladimir Lučić meč završio sa ubačenih 12 poena.

- Sjajno se osećam, hvala navijačima na neverovatnoj podršci. Želim da čestitam mojim igračima jer su izašli sa mnogo energije u drugom poluvremenu. Znali su da je ovo veoma bitna utakmica za nas i uspeli su - ostvarili su prvu pobedu, bitnu za samopouzdanje i to jedobro za nastavak takmičenja - istakao je trener crveno-belih Vladimir Jovanović.

Foto: Starsport

U ekipu Zvezde vratio se i Nemanja Nedović, a Vladimir Jovanović je imao šta da mu kaže

Radost zbog pobede nije krio ni Luka Vildoza.

- Vrlo sam uzbuđen, bilo je sjajno. Prva utakmica u Evroligi, pred ovakvim navijačima. Oni su nam mnogo pomogli. Srećan sam zbog prve pobede. Mi na terenu verujemo jedni drugima, ali moramo da nastavimo da radimo - istakao je Vildoza, najbolji strelac meča.

Naredni meč u Evroligi crveno-beli igraju u Monaku, u petak 4. novembra od 21 čas.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar