Sport > Košarka

ZORAN SAVIĆ govorio o plati KAMPACA: Neverovatan NOVAC za tim sa Balkana

"Večiti rivali" će ponovo da ukrste koplja sutra u Evroligi

Izvor: K1info/Sportklub.rs

26/01/2023 > 16:52

podeli vest:

ZORAN SAVIĆ govorio o plati KAMPACA: Neverovatan NOVAC za tim sa Balkana
Foto: Starsport


Posle optužbi predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića, koji je rekao da se protiv crveno-belih vodi kampanja, i da je to radio i Zoran Savić, sportski direktor KK Partizan, došlo je do reakcija i iz redova crno-belih.

Tačnije, Savić je nedavno, gostujući na jednoj italijanskoj televiziji, govorio i o aktuelnim dešavanjima u srpskoj košarci, pa je jedna od tema kojih se dotakao bio i dolazak argentiskog plejmejkera Fakunda Kampaca u redove Crvene zvezde, uz sve kontroverze koje su usledile u vezi sa njegovom registracijom u Evroligi.

- Zvezda igra zaista dobro. Veliko iznenađenje za sve u Evroligi je da su pronašli resurse da dovedu nove igrače. To je neverovatan novac za igrača poput Kampaca u današnjoj evropskoj košarci, naročito za tim sa Balkana - izjavio je Zoran Savić na italijanskoj televiziji, a prenosi Jurohups.

Zoran Savić (56) igrao je za Čapljinu, Čelik, Jugoplasitku, Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus Bolonju, Efes Pilsen i Fortitudo iz Bolonje tokom igračke karijere koja je trajala od 1985. do 2002. godine.

Trostruki je osvajač Evrolige, MVP fajnal fora EL 1998. godine, najbolji strelac finala EL 1991. godine, osvajač Kupa Radivoja Koraća i mnogih drugih nacionalnih titula.

Što se reprezentativne karijere tiče, Savić je sa reprezentacijom Jugoslavije bio prvak Evrope 1991, 1995. i 1997. godine, svetski prvak 1990. godine, a na Olimpijskim igrama 1996. u Atlanti osvojio je srebrnu medalju.

Sutra od 19.00 u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić igraće se drugi evroligaški susret u istoriji beogradskog "večitog derbija". Prvi je pred navijačima Partizana okončan pobedom Crvene zvezde u dramatičnoj završnici, a oba tima se trenutno bore za plasman u plej-of elitnog takmičenja i utakmica ima veliki rezultatski značaj.

 

Ostavite komentar