Sport > Fudbal

PODRŠKA ILI NE: Strahinja Pavlović OTVORENO PRIČAO o odnosu Orlova i Piksija

Srbija je takmičenje na Mundijalu završila posle tri meča u grupi

Izvor: K1info

05/12/2022 > 23:04

podeli vest:

PODRŠKA ILI NE: Strahinja Pavlović OTVORENO PRIČAO o odnosu Orlova i Piksija
Foto: Tanjug/AP


Nadali smo se mi da ćemo sa reprezentativcima Srbije u otadžbini razgovarati posle 18. decembra, za kada je zakazano finale Svetskog prvenstva u Kataru - jer, nada umire poslednja - ali rezultati i plasman u grupi G nisu bili dovoljni ni za plasman u osminu finala.

Šta je, tu je, biće bolje - mi svakako ne treba da propustimo priliku da istaknemo da je bilo i onih fudbalera koji su odskočili u igrama za Orlove, a Strahinja Pavlović je svakako jedan od njih.

On je i jedan od privih koji se po povratku iz Katara odlučio da izađe pred javnost, hrabro se hvatajući u koštac sa novinarima, baš kako je to radio i protiv rivala iz Brazila, Kameruna i Švajcarske na Mundijalu.

- Nismo razmišljali o povlačenju, igri koja nas nije karakterisala. Primali smo golove iz naših taktičkih grešaka. Igrali smo lep fudbal, davali golove, ali smo u nekim trenucima mogli da postavimo bolje stvari. Za nas je cilj da uhvatimo kontinuitet igranja na velikim turnirima. Kada uhvatimo kontinuitet, biće bolje, ne samo za nas, nego i za sledeće generacije - rekao je Pavlović gostujući na televiziji Arena sport.

Jedno od pitanja za štopera austrijskog Red bula odnosilo se i na selektora Orlova, Dragana Stojkovića Piksija i na to da li on i dalje uživa poverenje igrača?

- Naravno, nema tu nikakvih pitanja. Idemo mi dalje, trudimo se da nastavimo kako smo igrali i prethodnih meseci. Uvek je saradnja bila ista, uvek se znalo ko šta radi i znali su se ciljevi. Sada je bilo malo drugačije, vidimo da ima dosta stvari na kojima možemo da radimo. Biće sve to dobro - zaključio je Strahinja Pavlović.

 

 

 

Ostavite komentar