Sport > Fudbal

NEMILOSRDNI Englezi skršili Senegal: GORDI ALBION među 8 najboljih na Mundijalu

Izabranici Gareta Sautgejta će u borbi za polufinale igrati protiv branioca titule šampiona sveta

Izvor: K1info

04/12/2022 > 21:52

podeli vest:

NEMILOSRDNI Englezi skršili Senegal: GORDI ALBION među 8 najboljih na Mundijalu
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Engleske pobedili su Senegal sa 3:0 (2:0) u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, obezbedivši nam da gledamo pravu poslasticu i sudar titana u narednoj rundi takmičenja!

Strelci za Gordi Albion u večerašnjem meču bili su Džordan Henderson u 38. minutu, Hari Kejn u 2. minutu nadoknade u prvom poluvremenu, kao i Bukajoko Saka u 58. minutu. Izabranici Gareta Sautgejta su demonstrirali silu protiv šampiona Afrike, mada treba još jednom ponoviti da je najbolji igrač Senegala i Crnog kontinenta, Sadio Mane, propustio ovaj Mundijal zbog povrede.

Englezi zbog toga nisu imali milosti prema rivalu, a i zašto bi, takav je život. Bilo kako bilo, Senegalci su pokušavali da pruže jači otpor, imali su i svoje šanse, ali nisu uspevali da ih iskoriste - ili je odbrana bila čvrsta kao stena, ili je Džordan Pikford na golu Engleske bio na visini zadatka.

Na primer, u 32. minutu Ismaila Sar je odlično gurnuo loptu prema Bulaje Diji, koji je snažno šutirao iz šesnaesterca, ali su refleksi golmana Evertona došli do izražaja. No, kad nisu uspeli Senegalci da se raduju, uspeli su u 38. minutu Englezi - Hari Kejn je sjajno poslao loptu u prostor Belingemu, koji je prošao po desnoj strani i poslao povratnu ka Hendersonu. Kapiten Liverpula je neometano poslao loptu iza leđa Eduara Mendija i doneo početnu prednost Engleskoj.

Igrao se drugi minut nadoknade vremena u prvom poluvremenu, kada je Kejn praktično zapečatio sudbinu Senegala. Ponovo najveće zasluge idu Džudu Belingemu, koji je sjajno izneo loptu i poslao je ka Fodenu. Foden je lako prebacio do Harija Kejna, koji se na sebi svojstven način namestio i lako savladao Mendija za 2:0.

U drugom poluvremenu tačku na "i" je stavio Bukajo Saka u 58. minutu. Foden je ubacio loptu u šesnaesterac kroz noge Kulibaliju, a Saka je majstorski uspeo da se ubaci ispred Dijaloa i savlada Mendija. Koprcali su se Senegalci koliko su mogli, ali bez nekog konkretnog učinka u napadu.

Sautgejt je u 66. minutu izveo iz igre Saku i Fodena, što je bilo i razumljivo, a u igru su ušli Rašford i Griliš. Međutim, rezultat se do kraja nije menjao, pa su Englezi ubedljivo, ali ipak lakše nego što se očekivali, ušli među osam najboljih na Mundijalu. 

I da se vratimo na kraju na poslasticu koju smo pomenuli na početku teksta - voljom žreba i plasmana po grupama - u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru Englezi će igrati protiv Francuske, koja je u meču pre njihovog pobedila Poljsku.

 

 

Ostavite komentar