Sport > Fudbal

Katar ISPISAO ISTORIJU, ali tugovao: Senegal SIGURAN protiv domaćina Mundijala

Mohamed Muntari postao heroj nacije, mada je njegova reprezentacija doživela i drugi poraz na Svetskom prvenstvu

Izvor: K1info

25/11/2022 > 16:28

podeli vest:

Katar ISPISAO ISTORIJU, ali tugovao: Senegal SIGURAN protiv domaćina Mundijala
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek


Fudbaleri Katara postigli su svoj prvi gol u istoriji svetskih prvenstava, ali to nije bilo ni izbila dovoljno da pomrse planove prvaka Afrike, Senegala, koji je u drugom kolu grupe A na Mundijalu slavio protiv domaćina sa 3:1 (1:0).

Iako bez povređenog Sadija Manea, najboljeg igrača Afrike, Senegalci su ipak potvrdili ulogu favorita protiv izabranika Feliksa Sančeza, pa su posle poraza od Holandije u prvom kolu A grupe ostali u trci za plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Šampiona Afrike u meču protiv Katara u vođstvo je doveo Bulaje Dija u 41. minutu, a poluvreme je i završeno rezultatom 1:0. U nastavku je Famara Diediou u 48. minutu povećao prednost Senegala, pa je izgledalo da su domaćini na pragu težeg poraza.

Ipak, sredinom poluvremena Katar je preuzeo inicijativu i domaći su krenuli na sve ili ništa, odlučno jurišajući ga golu Eduara Mendija. Napadi su urodili plodom, kada je Mohamed Muntari u 78. minutu postao heroj nacije, postigavši prvi pogodak za Katar u istoriji najvećih svetskih fudbalskih smotri.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Mohamed Muntari (dres broj 9) proslavlja istorijski gol za Katar

Domaćima je to dalo krila, pa su pokušali da dođu do preokreta, ali je Senegal ipak bez većih muka osujećivao te namare, da bi golom u 84. minutu Bamba Djeng rešio sve nedoumice i doneo zasluženu pobedu gostima - 3:1.

Šansu za plasman u osminu finala SP Senegalci će tražiti u utorak, 29. novembra, kada igraju protiv Ekvadora, dok istog dana i u isto vreme (16.00), Katar igra protiv Holandije.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

Ostavite komentar