Sport > Fudbal

TEŠKO bez VRAČEVA i Manea: SENEGAL u finišu izgubio od Holandije na SP

"Lale" povele iz prvog udarca na gol u 84. minutu

Izvor: K1info

21/11/2022 > 19:00

podeli vest:

TEŠKO bez VRAČEVA i Manea: SENEGAL u finišu izgubio od Holandije na SP
Foto: Tanjug/AP


Čitava 84 minuta u duelu protiv Senegala Holanđani nisu uputili udarac na gol, a onda je Kodi Gakpo načeo mrežu rivala u meču prvog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Kataru, da bi im sudbinu zapečatio Dejvi Klasen golom u 9. minutu nadoknade - 2:0 za "lale" na startu Mundijala.

Senegalci su bili izvanredan rival, kako se utakmica bližila kraju izgledalo je da su zaslužili bar bod, iako su imali šansi i za vođstvo, ali fudbal je takva igra i, na kraju, neretko pobeđuje ona ekipa koja ima više iskustva, a nekad i sreće.

Pri tome, ako se uzme u obzir da je pred početak Mundijala Senegal ostao bez najboljeg igrača, Sadija Manea, koji se povredio igrajući za Bajern u Bundesligi - pri čemu mu nije pomoglo ni to što su njegovi sunarodnici hteli da angažuju vračeve da bi ga oporavili - onda je jasno da su "lale" bile izraziti favorit u večerašnjem duelu, iako na terenu nije izgledalo tako.

Takođe, možda treba istaći da je i ovaj meč bio prilično produžen u drugom poluvremenu - čak osam minuta - što nije ni mnogo spram duela Engleske i Irana, ali stoji konstatacija da ako sudije tako nastave, ko zna dokle će trajati ovaj Mundijal.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar