Sport > Fudbal

NEMA PREDAJE, gospodo iz AP: Neuspela PROVOKACIJA Orlova u Kataru

Novinar agencije Associated Press "oduvan" posle pitanja o južnoj srpskoj pokrajini

Izvor: K1info/Tanjug

26/11/2022 > 16:59

podeli vest:

NEMA PREDAJE, gospodo iz AP: Neuspela PROVOKACIJA Orlova u Kataru
Foto: Starsport


Kada nas je okupio juče "na centru" uoči treninga, selektor nam je rekao da nema gledanja unazad i da sada moramo da budemo jači i složniji nego ikad, izjavio je srpski fudbalski reprezentativac Marko Grujić.

- Posle poraza se teško spava, ujutro su osećanja pomešana, ali svaki naredni dan se okreće novi list, nema osvrtanja nazad - rekao je Grujić na konferenciji za medije i dodao da je spreman da zameni Sergeja Milinkovića Savića, ukoliko fudbaler Lacija ne bude bio spreman.

Uz Grujića je na konferenciji za medije bio i Nemanja Maksimović, još jedan član šampionskog tima sa Novog Zelanda 2015, kada je Srbija na SP za fudbalere do 20 godina takođe izgubila prvu utakmicu, a potom stigla do titule.

- Znali smo da treba da ostanemo zajedno, budemo tim i posle smo smo sve pobedili i postali prvaci sveta. Isto je i sada, ali daćeno sve od sebe da pobedimo Kamerun i Švajcarsku i prođemo dalje - istakao je Maksimović.

Grujić se nadovezao na reči saigrača i naglasio da kad ekipa ima kvalitet, hemiju, uvek se sve vrati.

- Tako je bilo na Novom Zelandu, pokazali smo kada je važno da možemo, i protiv Portugala u Lisabonu i Norveške u Oslu - rekao je fudbaler Porta.

Dvojica srpskih ofanzivaca složili su se da Srbija protiv Kameruna ne sme da uđe u "fizičku borbu" i najavili da će se presudna borba voditi na sredini terena.

- Izdvojio bih Angisu iz Napolija, sjajan je igrač, najvažnije je da uzmemo loptu - naveo je Grujić.

Naši momci veruju da mogu da poprave utisak iz prvog meča.

- Kamerun ima kvalitet, čim je na Mundijalu, ali verujem da možemo da nametnemo naš ritam i osvojimo bodove - poručio je Maksimović.

Izveštač agencije Associated Press (AP) izašao je iz sportskih okvira i postavio pitanje srpskim reprezentativcima da prokomentarišu izjave zvaničnika takozvanog Kosova o zastavi "Nema predaje" u svlačionici Srbije uoči meča protiv Brazila, ali portparol FSS Milan Vuković nije dozvolio priču na tu temu, u skladu sa pravilnicima FIFA.

Da podsetimo, Orlovi će u grupi G na Mundijalu igrati još dve meča - protiv Kameruna (28. novembar, 11.00 časova) i Švajcarske (2. decembar, 20.00 časova).

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar