Sport > Fudbal

ZVEZDA ponosna na ERAKOVIĆA, Partizan prvi put u ISTORIJI bez igrača na MUNDIJALU

Kada je reč o Superligi Srbije, cela knjiga spala je na - jedno slovo

Izvor: K1info/Sportal.rs

11/11/2022 > 17:36

podeli vest:

ZVEZDA ponosna na ERAKOVIĆA, Partizan prvi put u ISTORIJI bez igrača na MUNDIJALU
Foto: Starsport


Slektor naše reprezentacije Dragan Stojković Piksi saopštio je spisak od 26 fudbalera koji će nas predstavljati na Svetskom prvenstvu u Kataru, od 20. novembra do 18. decembra.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji odmah su mogli da primete da iz domaćeg prvenstva samo jedan igrač ide na Mudnijal - Strahinja Eraković, koji nastupa za srpskog šampiona, Crvenu zvezdu. Naravno, klub iz Ljutice Bogdana nije propustio da se time pohvali. Zasluženo.

- Crvena zvezda će imati svog predstavnika na Svetskom prvenstvu u Kataru, s obzirom da se na spisku od 26 igrača kada je reč o reprezentaciji Srbije našao i naš defanzivac Strahinja Eraković. Čupo, čestitamo! - saopštila je Zvezda.

"Večiti rival", sa druge strane, prvi put u svojoj istoriji neće imati igrača u reprezentaciji naše zemlje na prvenstvu sveta.

Time je prekinut gotovo 80-godišnji kontinuitet igranja na Mundijalima igrača iz kluba koji je osnovan 1945. godine. Vladimir Stojković je branio na SP 2010. i 2018, sa njim je u Južnoj Africi pre 12 godina bio i Radosav Petrović, dok su 2006. godine u Nemačkoj crno-bele predstavljali Nenad Đorđević i Albert Nađ. Zvezda, pak, nije imala nijednog fudbalera na SP 2010.

Foto: Starsport

Kapiten crno-belih Slobodan Urošević bio najbliži pozivu selektora
Eraković: Čast i motiv

U suštini, iz naše Superlige među "orlovima" je samo Strahinja Eraković, pa se može reći da je cela knjiga spala na - jedno slovo. Sam Eraković nije krio zadovoljstvo posle Piksijevog poziva u Katar.

- Velika mi je čast što ću imati priliku da predstavljam svoju zemlju na najvećoj fudbalskoj smotri na svetu. Drago mi je što moje partije u Crvenoj zvezdi nisu prošle nezapaženo i ono što mogu da obećam je da se neću ovde zaustaviti, već da će mi ovaj poziv biti još veći motiv da se iz Katara vratim kao bolji i iskusniji igrač. Zahvalio bih se ljudima iz kluba na podršci, preostaje nam još ta utakmica protiv Radnika, tako da su mi sve misli usmerene ka meču koji sledi, a posle toga ću da razmišljam o obavezama koje me čekaju sa reprezentacijom. Naravno, hvala i selektoru na pozivu, daću svoj maksimum da opravdam ukazano poverenje - rekao je uzbuđeni Eraković.

Talentovani defanzivac je rođen 22. januara 2001. godine i prošao je sve mlađe kategorije Crvene zvezde. U dosadašnjoj karijeri, ukupno je nastupio 85 puta za seniorski tim kluba, a debitovao je 1. avgusta 2020. godine u meču sa Novim Pazarom.

Eraković je takođe prošao i sve uzrasne kategorije reprezentacije Srbije, a svoj put u nacionalnom timu zaokružio je 2. juna 2022. godine kada je debitovao i za A tim u meču sa Norveškom.

 

 

Ostavite komentar