Sport > Fudbal

VLAHOVIĆ, čovek koga NEMA: Nije igrao protiv INTERA, pod znakom pitanja za SRBIJU

Naš centarfor propustio derbi, a još ne znamo šta će biti na Svetskom prvenstvu

Izvor: K1info

06/11/2022 > 21:50

podeli vest:

VLAHOVIĆ, čovek koga NEMA: Nije igrao protiv INTERA, pod znakom pitanja za SRBIJU
Foto: Starsport


Italijanski mediji su najavljivali, a to se i ostvarilo - Dušan Vlahović nije bio u timu ni u večerašnjem meču protiv Intera, a kako ga nije bilo u protokolu ni za mečeve Juventusa sa Lečeom i Pari Sen Žermenom, sada se postavlja ozbiljno pitanje kakvo je stanje njegove povrede i da li će moći da igra za Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu?

Kako piše italijanski Tuto Sport, povreda zbog koje se spremao celo leto, propustio reprezentativna okupljanja i prijateljske utakmice, ponovo ga muči.

Reč je o povredi aduktora koju je Vlahović obnovio 25. oktobra protiv Benfike u Ligi šampiona. Štaviše, Italijani pišu da ako je stvarno obnovio staru povredu, to znači je teško da će da bude spreman za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu, koju Srbija 24. novembra igra protiv Brazila.

Šta je povreda aduktora?

Mišići aduktori buta ili primacači buta su mišići koji svojim kontrakcijama privode (adukuju) nogu ka srednjoj liniji tela. Povrede ovih mišića su jako česte u sportu, a bol u preponi je ono što ih najčešće karakteriše.

Oko te povrede i večerašnjeg meča protiv Intera oglasio se i trener Stare dame, Masimilijano Alegri, što može samo dodatno da nas zabrine.

- Nažalost, Vlahović se ne oseća dobro već nedelju dana. Pokušao je da se vrati, ali ima bolje. Za to sam da ne bude ni na klupi - rekao je Alegri.

 

 

 

Ostavite komentar