Sport > Fudbal

POVREĐEN ili oporavljen: Sve o POVREDI MITROVIĆA pred put u KATAR

Srpski fudbaler će najverovatnije propustiti i meč protiv Mančester junajteda u nedelju

Izvor: K1info/telegraf.rs

10/11/2022 > 16:34

podeli vest:

POVREĐEN ili oporavljen: Sve o POVREDI MITROVIĆA pred put u KATAR
Foto: Starsport


Prema prvim informacijama koje su danas isplivale u javnost, bilo je nagovešteno da Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović, napadači reprezentacije Srbije, neće biti spremni za prvi meč na Svetskom prvenstvu u Kataru, koji će Orlovi 24. novembra igrati protiv Brazila.

Razlog za to je navodno loše stanje povrede srpskih fudbalera, ali je kasnije tokom dana portal Telegraf.rs objavio da za bar jednog od njih - Aleksandra Mitrovića - taj podatak nije tačan.

Naime, i Vlahović i Mitrović su pošteđeni poslednjih nekoliko dana u klubovima jer su imali sitnije povrede koje su im pravile problem, pa nisu hteli da rizikuju da pogoršaju situaciju i eventualno ostanu bez učešća na Mundijalu.

Što se konkretno Mitrovića tiče, navodno nije tačna prva informacija da je polomio dve kosti na stopalu, već je u pitanju povreda koju vuče još od poslednje utakmice za reprezentaciju, kada je povredio skočni zglob.

Iako je u pitanju lakša povreda, Mitrović je nije u potpunosti zalečio jer je insistirao i da igra neke utakmice za Fulam nakon toga, pa je ponovo obnovio istu povredu.

Zbog toga ga nije bilo na utakmici protiv Mančester Sitija poslednjeg vikenda, a propustiće sasvim izvesno i meč protiv Mančester Junajteda koji je na programu u nedelju od 17.30 časova, ali bi za Mundijal u Kataru trebalo da bude potpuno spreman.

Podsetimo, Srbija je u grupi G u Kataru sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Naša reprezentacija prvi meč igra protiv Brazila 24. novembra, drugi protiv Kameruna četiri dana kasnije, a treći protiv Švajcarske 2. decembra.

 

 

 

Ostavite komentar