Sport > Time Out

Stiže POMOĆ od Čudotvorca, a nije Stojković: ORLOVI dobiše veliki BLAGOSLOV

Selektora je primio je arhimandrit Sergije Rekić sa bratstvom manastira

Izvor: K1info

10/11/2022 > 23:27

podeli vest:

Stiže POMOĆ od Čudotvorca, a nije Stojković: ORLOVI dobiše veliki BLAGOSLOV
Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska


Svaka pomoć sa strane je dobrodošla. Naročito kad je srpski fudbal u pitanju. I drugi se, doduše, time ozbiljno bave - dok je, na primer, slektor naših fudbalera Dragan Stojković Piksi posetio Manastir Ostrog, Senegalci su odlučili da pozovu vračeve kako bi oporavili Sadija Manea od povrede, da bi on mogao da igra na Mundijalu.

Bilo kako bilo, u saopštenju Mitropolije crnogorsko-primorske, naravno, nema pominjanja vračeva nego čudotvoraca, a dat je i blagoslov svim našim Orlovima i onima koji ih vode i koji će brinuti o njima u Kataru.

- U sredu, 9. novembra 2022. godine, na praznik Svetog mučenika Nestora, selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi posetio Manastir Ostrog i poklonio se moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Selektora fudbalske reprezentacije Srbije, Dragana Stojkovića, primio je arhimandrit Sergije Rekić sa bratstvom manastira.

Iguman ostroški otac Sergije je ovom prilikom podario ikonu Svetog velikomučenika Dimitrija i prigodne poklone legendi srpskog i jugoslovenskog fudbala.

Neka bi ovaj dolazak u veliku hrišćansku svetinju ostrošku i poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, bio na blagoslov selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću i svim igračima i stručnom timu, na predstojećem fudbalskom prvenstvu u Kataru u ostvarenju što boljeg plasmana na Mundijalu - navodi se u saopštenju Mitropolije.

Da podsetimo, Svetsko prvenstvo u Kataru počinje 20. novembra, a fudbaleri Srbije su u grupi G sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Orlovi prvi meč igraju protiv Brazila 24. novembra, drugi protiv Kameruna četiri dana kasnije, a treći protiv Švajcarske 2. decembra.

 

 

 

Ostavite komentar