Sport > Fudbal

STOJKOVIĆ hoće 100 GOLOVA: Da imam ČETVORICU NAPADAČA, svi bi mi igrali

Selektor Orlova u Torinu najavio da će Srbija na Mundijalu igrati vrlo ofanzivno

Autor: K1info/TV Arena sport

16/10/2022 > 15:23

podeli vest:

STOJKOVIĆ hoće 100 GOLOVA: Da imam ČETVORICU NAPADAČA, svi bi mi igrali
Foto: Starsport


Dragan Stojković Piksi bio je u Italiji, gde je posmatrao gradski derbi između Torina i Juventusa, što je nekako i logično - čak petorica igrača Srbije nose dresove ova dva tima - Dušan Vlahović i Filip Kostić kod Stare dame, a Vanja Milinković Savić, Saša Lukić i Nemanja Radonjić kod Bikova.

Osim što će morati da plati večeru - jer je to obećao ako Dušan Vlahović da gol, što je naš centarfor i učinio donevši minimalnu pobedu Juventusu, Stojković je govorio i o ambicijama Srbije na Mundijalu u Kataru i jasno podvukao ciljeve: Srbija će igrati na gol više!

- Zašto igraš fudbal? Igraš ga, pogotovo kad predstavljaš zemlju, da bi podario neko zadovoljstvo ljudima, da bi usrećio ljude koji to gledaju, jer oni to vole. I naša je obaveza da im podarimo tu sreću, jer je ona potrebna zemlji i narodu - rekao je Piksi za TV Arena sport.

Stojković je upitan i da uporedi svoje igračke i trenerske uspehe.

- Ne može da se pravi komparacija, tamo ste jedinka koja brine o sebi, kako će da odigra. Ovde je šira stvar kada si selekor, mnogo veća je odgovornost. Ne može to da stane u isti koš. Ja sam neko ko voli da vidi prelepu igru, ja sam neko ko voli da dolazi do rezultata, ali kroz lepu igru. Kada se sve to poklopi onda imamo ovo što gledamo, da li sa jednim, dva ili tri napadača. Ma ja i četvoricu da imam, sve bih ih stavio, što da ne!

Objasnio je potom selektor svoju fudbalsku logiku.

- Fudbal je igra za golove, fudbal budi strast. Fudbal je globalna pojava koja je to što jeste. Ljudi ne dolaze na stadion da vide 0:0, već da bi se desila erupcija oduševljenja, da bi videli golove i sve ono što fudbal može da pruži - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

 

Ostavite komentar