Sport > Fudbal

ZVEZDA uzela JESENJU titulu, PARTIZAN se mučio u Bačkoj Topoli

Mečevima crveno-belih i Partizana spuštena je zavesa na 18. kolo naše Superlige

Izvor: K1info

06/11/2022 > 17:35 >> 21:24

podeli vest:

ZVEZDA uzela JESENJU titulu, PARTIZAN se mučio u Bačkoj Topoli
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana svojim duelima zatvorili su 18. kolo naše Superlige, koje se do danas i nije odlikovalo naročitom efikasnošću - u prvih šest mečeva palo je 12 golova, ali su "večiti rivali" sa sedam pogodaka na svojim mečevima taj prosek malo uvećali.

Prvi su na teren izašli crveno-beli, kojima je rival u Beogradu lučanska Mladost. Posle prvih 45 minuta četa Miloša Milojevića je imala prednost, koju joj je doneo Aleksandar Katai golom u 14. minutu. Međutim, iako su domaći imali prilika za veće vođstvo - pre svih Bukari i Pešić, ne bi bilo greška reći i da je na odmor moglo da se ode i sa nerešenim rezultatom, jer su i gosti preko Bojovića i Mirića imali prilike za izjednačenje.

Početak drugog poluvremena obeležio je crveni karton za goste, kada je posle grubog starta Miloševića nad Kangom u 50. minutu igrač Mladosti morao da napusti teren. Samo četiri minuta kasnije Katai je postigao još jedan gol, ali je Pešić pre toga napravio faul nad odbrambenim igračem gostiju, tako da je pogodak poništen. U 78. minutu, posle inicijative koju je Zvezda imala, stigao je zasluženi pogodak - Mirko Ivanić je uputio odličan udarac sa ivice šesnaesterca i duplirao prednost domaćina. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno - do kraja meča mreže su mirovale, pa je pobedom od 2:0 Crvena zvezda overila jesenju titulu ove sezone.

Crno-beli se provukli

U uzbudljivom meču u Bačkoj Topoli Partizan se mučio da dođe do celog plena, ali je ipak opravdao ulogu favorita protiv TSC-a. Domaći su poveli brzo - u 75. sekundi gol je postigao Petar Ratkov, ali su crno-beli u nastavku meča uspeli da preokrenu rezultat. Najpre je Bibars Natho u 40. minutu doneo izjednačenje - sa 1:1 se otišlo i na poluvreme, a onda je Siniša Saničanin u 70. minutu doneo prednost gostima iz Beograda.

Foto: Starsport

TSC je pružio jak otpor Partizanu

Ipak, TSC se nije predavao, pa je u 80. minutu Martin Mirčevski izjednačio na 2:2, ali je kapiten crno-belih Slobodan Urošević u 85. minutu presudio domaćima iz slobodnog udarca - 3:2 za ekipu Partizana.

Da podsetimo, u petak su, u uvodnim mečevima 18. kola, fudbaleri Voždovca savladali su Mladost GAT u Novom Sadu 2:1, dok je Novi Pazar, posle vođstva gostiju iz Ivanjice, "preokrenuo" protiv Javora za pobedu od 3:1. Čukarički je ostao neporažen u Kruševcu, gde su "brđani" protiv Napretka igrali 0:0.

U subotnjim duelima Superlige jedinu pobedu, i to kao domaćini, ostvarili su fudbaleri Radničkog iz Kragujevca, koji su kod kuće pobedili Radnik sa 1:0. U preostalim mečevima nije bilo pobednika - Radnički iz Niša je kod kuće remizirao sa Kolubarom (1:1), dok su bodove u Subotici podelili Spartak i Vojvodina (1:1).

Superliga Srbije, 18. kolo - petak: Mladost GAT – Voždovac 1:2, Novi Pazar – Javor 3:1, Napredak – Čukarički 0:0. Subota: Radnički (KG) - Radnik 1:0, Radnički (N) - Kolubara 1:1, Spartak - Vojvodina 1:1. Nedelja: Crvena zvezda - Mladost Lučani 2:0, TSC - Partizan 2:3.

Standings provided by Sofascore

 

 

Ostavite komentar