Sport > Fudbal

BRUKA crno-belih bez kraja: RADNIK preslišao PARTIZAN u Beogradu

Do ovog kola poslednjeplasirana ekipa Superlige Srbije odnela ceo plen iz Beograda

Izvor: K1info/kurir.rs

17/03/2023 > 18:00

podeli vest:

BRUKA crno-belih bez kraja: RADNIK preslišao PARTIZAN u Beogradu
Foto: Starsport


Fudbaleri do ovog kola poslednjeplasiranog Radnika iz Surdulice opravdali su ulogu velikog favorita i potvrdili status fudbalske gromade, pobedivši grupu građana okupljenu oko Fudbalskog kluba Partizan sa 2:1 (2:0).

Surduličani su trijumf ostvarili usred Beograda, pa su se posle prvog meča u 27. kolu Superlige Srbije pomerili sa poslednjeg mesta na tabeli i preskočili Mladost GAT, koja šansu da povrati status pretposlednje ekipe nije iskoristila u večerašnjem duelu sa kragujevačkim Radničkim, jer je kod kuće izgubila sa 2:1 (1:0).

Što se samog meča u Beogradu tiče, surduličke zmajeve u vođstvo je doveo Andrija Radulović u 13. minutu, a vođstvo gvozdenog Radnika duplirao je Ranko Jokić u 45. minutu. Jalovi crno-beli su napadali u drugom poluvremenu, čak su imali i jedanaestarac u 63. minutu, koji je prvi put od kad igra za Partizan promašio Natho, ali rešenje za postizanje gola nisu imali.

Pri tome, mora se istaći i da je golman gostiju Stefan Ranđelović fantastično čuvao svoju mrežu, pa i on ima ogroman deo zasluge za osvajanje celog plena u Beogradu. U 82. minutu Rikardo Gomeš je smanjio na 2:1, dao kakvu-takvu nadu crno-belima da mogu bar do boda protiv Radnika, ali je meč ipak završen zasluženom pobedom gostiju.  

Drugo poluvreme, Partizan - Radnik 1:0

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade.

82. minut - GOOOOOL! Crno-beli su konačno uspeli da postignu pogodak i vrate neizvesnost, u strelce se upisao Rikardo.

78. minut - Rikardo je šutirao iz veoma dobre situacije, ali lopta je prošla pored gola.

70. minut - Menig je odložio do Pantića, koji je pogodio samo spoljni deo mreže.

62. minut - Natho promašio penal! Vezista Parnog valjka je sada prvi put promašio penal otkako nosi crno-beli dres!

55. minut - Umesto Fusenija Dijabatea, u igru je ušao Andrija Pavlović, pa crno-beli sada igraju sa dva klasična napadača.

49. minut - Samed Baždar je dobio žuti karton zbog oštrog starta nad protivničkim golmanom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. U nastavku ćemo gledati još odanzivniji Partizan, pošto se umesto Kristijana Belića, na terenu našao mladi napadač Samed Baždar.

Prvo poluvreme, Partizan - Radnik 0:2

45. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade.

45. minut - GOOOOL! Radnik vodi 2:0 Sada je Jokić posle kornera glavom matirao Popovića koji je loše odreagovao u ovoj situaciji.

40. minut - Ušao je Natho u protivnički šesnaesterac, šutirao, ali pravo u Ranđelovića.

35. minut - Nešto mirniji tempo igre u ovim momentima, lopta je više u nogama fudbalera Partizana, pokušavaju izabranici Igora Duljaja da što pre stignu do izjednačenja, ali fudbaleri Radnika se uspešno brane.

27. minut - Vujačić šutira glavom, ali lopta odlazi daleko iznad prečke.

Foto: Starsport

 

23. minut - Ponovo stativa! Natho je lepo centrirao sa desne strane, Rikardo je bio najviši u skoku, šutirao glavom ali ponovo okvir gola spasava gostujući tim.

16. minut - Malo je falilo da Partizan dođe do izjednačenja. Dijabate je šutirao iz vrlo teške pozicije i pogodio stativu.

13. minut - GOOOOL! Vodi Radnik! Ponovo su gostujući igrači režirali dobru kontru, a ovog puta Andrija Radulović je uspeo da matira Popovića.

10. minut - Rikardo je pogodio, ali se našao u ofsajd poziciji pa je njegov gol poništen!

8. minut - Još jedna sjajna prilika za gostujući tim! Posle izvedenog kornera sa desne strane, Stevanović je šutirao glavom i pogodio stativu!

7. minut - Velika šansa za Radnik! Nakon sjajne kontre gostujućeg tima, Radulović je izašao jedan na jedan sa golmanom Partizana, ali je Popović sjajno odreagovao i sačuvao svoju mrežu!

1. minut - Počela je utakmica u Humskoj, prvi sa centra kreću fudbaleri Radnika.

Superliga Srbije, 27. kolo - parovi i rezultati, petak: Partizan - Radnik 1:2, Mladost GAT - Radnički KG 1:2. Subota: Novi Pazar - Kolubara (14.00), Javor - Vojvodina (16.00), TSC - Mladost L. (18). Nedelja: Spartak - Radnički N. (15.00), Napredak - C. zvezda (17.00), Čukarički - Voždovac (19.00).

 

 

Ostavite komentar