Sport > Fudbal

"VEČITI DERBI" nikakav, ali je bar BILO ŠAMARA na kraju: Zvezda POBEDILA Partizan, Srbija IZGUBILA fudbal

Četa iz Ljutice Bogdana sada "beži" crno-belima čak 16 bodova na tabeli

Izvor: K1info

03/03/2023 > 19:10 >> 21:13

podeli vest:

"VEČITI DERBI" nikakav, ali je bar BILO ŠAMARA na kraju: Zvezda POBEDILA Partizan, Srbija IZGUBILA fudbal
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 1:0 (1:0) u 24. kolu Superlige Srbije i ostavila crno-bele iza sebe sa minusom od 16 bodova, čime je ostatak šampionata verovatno učinila nezanimljivim... bar kad je u pitanju titula šampiona.

Fudbal je bio bled, realno nikakav, a začinjen je bakljama, prekidima zbog mnogo dima, ali i zbog incidenta u finišu meča, kada je došlo do tuče nekulturnih igrača - prava je sramota da ti ljudi nose dresove institucija kakve su Crvena zvezda i Partizan... Mada, odavno to više nisu institucije i šteta je što se mi zavaravamo da jesu - ali, bolje nemamo, i to nam je danas velika nesreća.

Duel je maltene odmah počeo golom - već u 5. minutu 169. "večitog derbija" Crvena zvezda je na Marakani povela protiv Partizana golom Aleksa Viga, kome je zdušno pomogao Slobodan Urošević!

Naime, Vigo je sa desne strane pokušao da centrira u sredinu šesnaesterca, ali je intervenisao Urošević, zakačio loptu glavom i promenio joj put - Aleksandar Popović je bio nemoćan, pa je divan, iako neželjen, lob udarac završio iza njegovih leđa.

Vigo je posle gola otrčao ka navijačima crno-belih, a potom je simulirao pucnjavu. Ostali fudbaleri Zvezde su mu brzo prišli i sklonili ga od južne tribine, ali potom je usledio revolt Grobara, koji su izazvali incidente topovskim udarima i paljenjem stolica.

Do kraja prvog poluvremena rezultatski se nije ništa promenilo, mada je u 32. minutu, posle centaršuta Bukarija, Pešić bio u izvanrednoj prilici. Međutim, njegov udarac sa desetak metara uspeo je da zaustavi Popović i sačuva neizvesnost u ovom deulu.

Takođe, treba istaći da je meč počeo sa tri minuta zakašnjenja zbog bakljade i vatrometa koje su domaći navijači napravili na severoj tribini.

Foto: Starsport

Zbog navijača Zvezde kasnio početak utakmice

U drugom poluvremenu Partizan se probudio, bio je daleko konkretniji nego u prvih 45 minuta, ali nije to bilo dovoljno za rezultatski preokret. Ali, zato je bilo standardnog nekulturnog ponašanja fudbalera naša dva najveća kluba... I jadni li smo mi, kad su nam to veliki klubovi - šaketanje kao u kafani u finišu, posle kojeg je isključen tabadžija Rikardo Gomeš - zbog udaranja Erakovića...

U čitavoj gužvi i Eraković je zasluženo dobio žuti karton, kao i Samed Baždar u redovima Partizana. Rezultat se nije menjao do kraja - Zvezda je pobedila sa 1:0 verovatno rešila pitanje šampiona Srbije za ovu sezonu, pošto je crno-belima pobegla na već pomenutih 16 bodova razlike na tabeli.

Što se sastava s početka meča tiče, treba reći  da se Mirko Ivanić nije oporavio za derbi i zato je u startnoj postavi Crvene zvezde bio Stefan Mitrović. Igor Duljaj je napravio promenu koja se nije očekivala - umesto Ljubomira Fejse, meč je počeo kolumbijski fudbaler Kolorado.

STARTNIH 11 ZA "VEČITI DERBI"

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović, Bukari, Katai, Mitrović - Pešić.

PARTIZAN: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Kolorado - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Inače, pre početka 169. "večitog derbija", Kula Beograd zasvetlela je u bojama Zvezde i Partizana, čime smo dobili i jedan lepši način obeležavanja najvećeg fudbalskog praznika kod nas.

Superliga Srbije, 24. kolo - rezultati, utorak: Radnički N. - Vojvodina 1:4, Radnik - Voždovac 2:0. Sreda: Mladost GAT - Napredak 0:1, Spartak - Novi Pazar 2:0, Mladost L. - Čukarički 0:1. Četvrtak: Radnički KG - TSC 0:2, Kolubara - Javor 1:0. Petak: C. zvezda - Partizan (19.00)

 

 

Ostavite komentar