Sport > Fudbal

PETARDA na Marakani: ZVEZDA rasturila Novi Pazar

Četa iz Ljutice Bogdana krupnim koracima grabi ka tituli šampiona

Izvor: K1info/kurir.rs

12/03/2023 > 17:56

podeli vest:

PETARDA na Marakani: ZVEZDA rasturila Novi Pazar
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na Marakani u 26. kolu Superlige Srbije Novi Pazar sa 5:1 (2:1).

Izabranici Miloša Milojevića tako su ostali na sigurnom kursu na putu ka osvajanju nove titule šampiona i ubedljivo su prvi sa 72 osvojena boda, dok su Novopazarci ostali na 44 boda i na tabeli se nalaze na šestom mestu.

Po dva gola za crveno-bele su postigli Marko Rakonjac i Gejlor Kanga, a jedan Aleksandar Katai. Kanga je upisao i dve asistencije.

Jedini gol za Novi Pazar postigao je Andrija Majdevac, i bio je to njegov deseti gol u sezoni.

Utakmica je odigrana u svečarskoj atmosferi, pošto su crveno-beli poroslavili 78 godina postojanja, zbog čega je i ulaz na meč bio slobodan. Delije su napravile i bakljadu, pa se može reći da je proslava, uz "petardu" na terenu, bila više nego uspešna.

Drugo poluvreme, C. zvezda - N. Pazar 3:0

81. minut - GOOOL! Rakonjac postiže svoj drugi gol na meču - 5:1.

79. minut - Katai je odmah posle gola izašao iz igre, a ušao Mitrović.

78. minut - GOOOL! Aleksandar Katai je upisao još jednu majstoriju. Dobio je loptu od Kange i lobovao golmana Slavkovića - 4:1.

76. minut - Zimonjić umesto Jovića, Fijuljanin umesto Đurkičkovića u timu Novog Pazara.

73. minut - GOOOL! Gejlor Kanga je postigao fantastičan pogodak. Sa ivice šesnaesterca uz stativu. Njegov drugi gol, uz asistenciju na ovom meču. Prethodno su dobro kombinovali Katai i Ivanić. Sudija Nikolić je proverio VAR da li je prethodno bio ofsajd, ali je sve bilo regularno - 3:1.

70. minut - Joksimović umesto Ergelaša u timu Novog Pazara.

69. minut - Novi nalet Zvezde, Ivanić je šutirao sa oko 17-18 metara u suprotan ugao, lopta odlazi tik pored stative.

66. minut - Katai je šutirao sa 7-8 metara, iskosa sa leve strane, ali Slavković brani.

61. minut - Trostruka izmena u Crvenoj zvezdi. Ivanić se vraća u tim, umesto Pešića. Erakovića menja Azarov, a Srnić menja Veljka Nikolića.

61. minut - Serija kornera domaćeg tima, ali bez opasnosti po Novi Pazar.

58. minut - Rakonjac je izbio sam ispred golmana Slavkovića, ali se spetljao, pa je od svega samo korner za Zvezdu. Od kornera nije bilo vajde po domaći tim.

55. minut - Prvi korner za Crvenu zvezdu u drugom poluvremenu. Nema opasnosti po gol Slavkovića.

48. minut - Prvi korner za Novi Pazar u drugom poluvremenu. Lak posao za Borjana posle centaršuta.

Foto: Starsport

 
Prvo poluvreme, C. zvezda - N. Pazar 2:1

45. minut - Pešić je šutirao glavom, ali slabo. Utisak je da je centaršut Nikolića bio preslab da bi centarfor Zvezde mogao jače da zahvati loptu. Slavković je upisao još jednu odbranu.

38. minut - Novi Pazar je pogodio stativu. Mitar Ergelaš je naleteo na loptu i sa ivice kaznenog prostora zatresao okvir gola.

35. minut - Veljko Nikolić je prvi fudbaler koji je zaradio žuti karton. Nikolić je opasno startovao, visoko je podigao nogu i praktično udario po vratu protivničkog fudbalera Samira Radovca.

34. minut - GOOOL! Kanga iz penala donosi novu prednost Crvenoj zvezdi. Slavković je pročitao stranu, ali nije mogao da stigne do dobro upućene lopte Kange u malu mrežicu.

32. minut - Potencijalni penal za Crvenu zvezdu! Pešukić je u skoku igrao rukom, pa Nikolić gleda snimak. Penal za Zvezdu.

28. minut - Milan Borjan je morao da izleti na oko 30 metara od svog gola kako bi sprečio gol šansu za goste. Međutim, odbio je loptu samo do gostujućih igrača koji su šutirali sa pola terena ka praznom golu, ali lopta odlazi tik pored stative. Ipak, na kraju se ispostavilo da je prethodno bio ofsajd. Ali, još jedan dokaz da Novi Pazar igra otvoreno.

25. minut - GOOOL! Novi Pazar je iz penala izjednačio. Andrija Majdevac je postigao svoj deseti gol u sezoni.

22. minut - Penal za Novi Pazar. Dragović je igrao rukom u svom šesnaestercu. Dailo Nikolić je pokazao na belu tačku. Čeka se VAR provera. Penal definitivno.

17. minut - Prvo je Prucev probio po levoj strani, ali nije uspeo da uputi dobar centaršut u kazneni prostor Zvezde. U nastavku akcije Kanga je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali mladi 20-godišnji golman Novog Pazara Lazar Slavković brani.

10. minut - GOOOL! Marko Rakonjac posle drugog kornera za svoj tim dovodi Crvenu zvezdu u vođstvo. Njegov prvi gol u crveno-belom dresu. Rakonjac je bio najsnalažljiviji posle centaršuta Kange.

10. minut - Prvi korner za Crvenu zvezdu. Katai šutira posle kornera, Slavković sjajno brani

7. minut - Kanga je izgubio loptu na sredini terena i omogućio gostima opasnu kontru. Leković je na vreme zaustavio Majdevca i sprečio ga da ozbiljnije ugrozi Borjana.

6. minut - Prvi korner na meču za Novi Pazar. Ali bez opasnosti po gol Zvezde.

4. minut - Prvi pokušaj na utakmici imao je Katai, ali je njegov šut sa 15-tak metara na pas Pešića završio daleko iznad gola.

1. minut - Počela je utakmica. Crvena zvezda napada ka južnoj tribini u prvom poluvremenu.

Superliga Srbije, 26. kolo - rezultati, subota: Radnički KG - Napredak 3:0, Vojvodina - Čukarički 3:2, Spartak - Mladost GAT 0:0. Nedelja: Radnički N. - Voždovac 2:3, Radnik - Javor 0:0, C. zvezda - Novi Pazar 5:1, Mladost L. - Partizan (18.15). Ponedeljak: Kolubara - TSC (16.30).

 

Ostavite komentar