Priče > Društvo

RODITELJI OPREZ:TikTok IZAZOV STIGAO u SRBIJU: PLAVI ČIPS je toliko LJUT da može da uništi želudac, a tek koliko KOŠTA

Jedan od najpopularnijih trendova koji su osmislili tinejdžeri na TikToku bio je taj da izazovu prijatelje i porodicu da pojedu Takis

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

29/11/2023 > 10:23

podeli vest:

RODITELJI OPREZ:TikTok IZAZOV STIGAO u SRBIJU: PLAVI ČIPS je toliko LJUT da može da uništi želudac, a tek koliko KOŠTA
Foto: Shutterstock/Youtube printscreen/Tina i Valentina/TikTok Printscreen/Officialmarkov


Najljući čips na svetu, plavi "Takis" od nedavno može da se kupi i u Srbiji, a deca ga koriste za TikTok izazove!

Naime, među omladinom je sve popularnija ekstremno ljuta grickalica, a sudeći po informacijama na mrežama, košta oko 300 do neverovatnih 850 dinara za kesicu, i kupuje se uglavnom preko interneta. Mnogi su ga nabavili iz inostranstva, samo sa ciljem da se snime kako ga isprobavaju, čemu svedoče snimci na društvenim mrežama.

Inače, "Takis" su grickalice valjkastog i spiralnog oblika. Dolaze u različitim ukusima, a neki od najpopularnijih su: Fuego (ekstremno začinjeni), Nitro (još ljući), Salsa Brava (salsa ukus), Zombie (sir i čili ukus) i Wild (ljuti ukus).

Osnovni sastojci "Takis" grickalica uključuju kukuruzni griz, biljno ulje i veoma jake začine koji im daju karakterističan ukus i ljutinu. Pomenuti Fuego i Nitro važe za najekstremnije začinjene i često se pojavljuju u izazovima na društvenim mrežama, kao što su „Takis Challenge" ili „Takis Roulette„.

Foto: wikipedia.org/kupujem prodajem printscreen

 

Na internetu su se pojavili navodi da Takis može da uzrokuje čireve i rak. Ove tvrdnje su opovrgnute, ali su lekari upozorili da preterana konzumacija može da izazove gastritis i druge želudačne probleme.

Jedan od najpopularnijih trendova koji su osmislili tinejdžeri na TikToku bio je taj da izazovu prijatelje i porodicu da pojedu Takis da vide mogu li da izdrže njegovu ljutinu.

Stručnjaci savetuju da roditelji kada su ovakvi trendovi u pitanju budu oprezni, te da što više razgovaraju sa decom o njihovoj štetnosti kao i štetnostima novih tehnologija.

Ostavite komentar