Sport > Tenis

NOVI POTRES U SVETU TENISA! Alkaraz se povukao sa MASTERSA U RIMU, a evo šta to znači za ĐOKOVIĆA

Još uvek se ne zna da li će Novak Đoković igrati na turniru

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

03/05/2024 > 13:40

podeli vest:

NOVI POTRES U SVETU TENISA! Alkaraz se povukao sa MASTERSA U RIMU, a evo šta to znači za ĐOKOVIĆA
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Wong


Španski teniser Karlos Alkaraz otkazao je učešće na Masters turniru u Rimu. Razlog tome je povreda koja ga je zadesila i zbog koje i dalje oseća bol.

Alkaraz već dugo vremena oseća bol u ruci, te ne može s lagodnošću ni da igra poene, što se videlo na poslednjim turnirima. Karlos Alkaraz je zbog toga odustao od Barselone, dok je u Madridu poražen u četvrtfinalu od Andreja Rubljova, gde nije mogao ni da pruži najbolje partije, a sada ga neće biti ni u Madridu, kako bise spremio za Rolan Garos.

- Osetio sam bol nakon igranja u Madridu, nelagodnost u mojoj ruci. Danas sam imao preglede i imam otok na mišiću podlaktice, što je posledice pređašnje povrede. Nažalost, ne mogu igrati u Rimu, moram započeti svoj oporavak kako bih igrao 100 odsto bez bola - napisao je Alkaraz. 

Ovim otkazivanjem, Karlos Alkaraz će izgubiti tek mizeran broj bodova, pošto je prethodne godine ispao u drugom kolu od Fabijana Marožan sa 2:0, što znači da praktično i ne gubi ATP bodove.

Ipak, treba sačekati i to da li će Novak učestvovati na turniru, s obzirom na to da je on poražen od Holgera Runea u četvrtfinalu ovog turnira prethodne godine.

Ostavite komentar