FunBox > Lajk

Pokazao je kako se PRAVILNO jede GRAŠAK i ceo svet ga MRZI: Video na TIKTOKU ima 6 MILIONA PREGLEDA za 24 sata

Za ime gospoda Boga, ko ovo izmišlja - samo je jedan od 12.000 komentara na ovaj tutorijal engleskog influensera Vilijam Hansona

Izvor: K1info/Žena.blic.rs

06/11/2023 > 16:15

podeli vest:

Pokazao je kako se PRAVILNO jede GRAŠAK i ceo svet ga MRZI: Video na TIKTOKU ima 6 MILIONA PREGLEDA za 24 sata
Foto: TikTok printscreen/williamhansonetiquette


Ako grašak nije čorbast, već su skuvana i poslužena samo zrna na tanjiru, mnogi ljudi imaju malu, ili malo veću nevolju da priborom pokupe zrna iz tanjira i bez rasipanja sa strane ih prinesu ustima.

Sve se dodatno komplikuje kada ste u gostima ili u fensi restoranu, pa ne želite da ispadnete smešni, nevešti i bez manira. Zbog toga je jedan poznati britanski influenser po imenu Vilijam Hanson odlučio da snimi tutorijal kako se po pravilu i bontonu jede grašak.

U videu, koji je do sada sakupio više od šest miliona pregleda na TikToku za dan, Vilijam pokušava da demonstrira koliko je nezgodno, nepraktično i neuredno ako viljuškom, kao što bismo kašikom, zahvatimo veliki broj zrna graška odjednom, pa pokušamo da ih prinesemo ustima.

Ono što će se sigurno desiti dok viljušku budemo podizali jeste da će se veliki broj zrna rasuti po stolu ili podu, a to ne želimo nikako, zar ne?

Zbog toga je praktičnije, objašnjava Vilijam, da desnom rukom držimo nož i koristimo kao 'zid' preko kog grašak ne može van tanjira, a onda viljuškom ubodemo nekoliko zrna i elegantno ih pojedemo.

Video je postao toliko viralan da je ispod njega osvanulo više od 12.000 komentara, a većina je bila šokirana prizorom.

- Za ime gospoda Boga, ko ovo izmišlja?

Dok jedni nisu mogli da veruju da su do sada grašak jeli na pogrešan način ili, pak, kašikom, drugi su se pitali koliko vremena im je potrebno da pojednu jedan tanjir ako budu pratili njegov primer.

"Zamisli da ovako jedeš grašak na poslu tokom pauze za ručak. Šef bi poludeo", "Šest meseci kasnije i ja ovako i dalje jedem tanjir graška", "Ko, za ime Boga, izmišlja ova pravila", "Nema šanse da ovo radim", "Uzmeš kašiku i zahvatiš 1000 zrna odjednom", pisalu su u komentarima korisnici mreže TikTok.

Da li ste vi znali da se ovako pravilno jede grašak i da li ste nekad videli nekog da se pridržava ovog pravila?

Ostavite komentar