Kultura > Pozorište

REDITELJ Stefan Gajić za Reflektor: PREDSTAVA "U se, na se i poda se" je lepa KOMEDIJA LIKOVA

Autor teksta Goran Starčević je "jako vešto sklopio" komad, inspirisan Duškom Kovačevićem i Aleksandrom Popovićem, istakao je Gajić

Izvor: K1info/Tanjug

07/08/2023 > 11:25

podeli vest:

REDITELJ Stefan Gajić za Reflektor: PREDSTAVA "U se, na se i poda se" je lepa KOMEDIJA LIKOVA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je reditelj Stefan Gajić koji je govorio o svojoj predstavi "U se, na se i poda se", premijerno izvedenoj na Letnjoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Gajić je rekao da to priča o lažnom ratnom invalidu Momiru Karapandžiću, odnosno o tome "šta se desi kada običnog čoveka priterate uza zid".

- U tom momentu čovek je spreman na sve - istakao je Gajić.

Prema njegovim rečima, autor teksta Goran Starčević je "jako vešto sklopio" komad, inspirisan Duškom Kovačevićem i Aleksandrom Popovićem

- Čak je više Kovačević. Imamo lepu komediju likova koji baš podsećaju na Kovačevića, na njegov način. Lepo je provukao cinizam i sarkazam Popovića - ocenio je Gajić.

Za mladog reditelja najveći problem prilikom rada na predstavi bila je zauzetost glumaca, koji su imali druga gostovanja i snimajuće dane.

- Svaki proces mora imati probleme. Istražujemo, stvaramo, pravimo, a na kraju došli smo do jako lepog proizvoda - smatra Gajić.

Glavnu ulogu tumači Vukašin Jovanović, a u "U se, na se i poda se" igraju Marko Pavlović, Mina Obradović, Dragan Petrović, Radosav Janjić, Ognjen Malušić, Petar Petrović, Andrijana Đorđević, Ksenija Repić i Ognjen Nikola Radulović.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Stefan Gajić, reditelj

Sa šest glumaca iz postave Gajić je već radio tokom studija i bio je prirodan put da ljude sa kojima je ostvario dobru saradnju pozove za svoj prvi korak na beogradskoj sceni.

- To mi je mnogo pomoglo. Oni znaju kako radim i funkcionišem. Ja takođe, i onda smo na sličnim talasnim dužinama. A sa ostalih ćetvoro se družim i pratio sam ih kroz ispite - rekao je reditelj.

Upitan za svoje planove u budućnosti, Gajić je rekao da "treba živeti u trenutku".

- Time se vodim, jer sve ostalo je neizvesno i samo sebe mučimo. Želim da pričam priče, da se u poslu što duže kvalitetno time bavim. Ljudi vole da im se pričaju priče - zaključio je Gajić.

Ostavite komentar