Kultura > Pozorište

IVANA KNEŽEVIĆ za Reflektor: Film "Žene na ivici nervnog sloma" u FORMI MJUZIKLA, biće još upečatljivije

Ovo joj je prva saradnja sa Nebojšom Bradićem, za koga kaže da je zahtevan reditelj, dodajući i da je ona zahtevna glumica

Izvor: K1info/Tanjug

13/07/2023 > 14:09

podeli vest:

IVANA KNEŽEVIĆ za Reflektor: Film "Žene na ivici nervnog sloma" u FORMI MJUZIKLA, biće još upečatljivije
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Gošća nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je glumica Ivana Knežević, koja je govorila o svojoj ulozi u predstavi "Žene na ivici nervnog sloma", čija je premijera predviđena za 20. oktobar u Pozorištu na Terazijama.

Knežević je rekla da je interesantno oživeti istoimeni film španskog reditelja Pedra Almodovara na pozorišnoj sceni u formi mjuzikla.

- Od pozorišta se očekuje još, da izraz bude još jači, upečatljiviji od filma. Pogotovo u Pozorištu na Terazijama koje neguje mjuzikl - rekla je glumica.

Knežević igra Lusiju, što je za nju "još jedan podstrek da to bude što bolje i posebnije".

- Ova uloga je posebna zato što očekuju svi da će biti urnebesno komično. Meni je ova uloga posebna zato što ima jakih dramskih momenata. Imaću lep poligon za igru - rekla je Knežević.

Prema njenim rečima, mjuzikl je težak žanr jer je to fizički teatar, i "traži celog glumca i više od 100 posto".

U "Ženama na ivici nervnog sloma", Knežević prvi put sarađuje sa rediteljem Nebojšom Bradićem i priznaje da se još uvek osluškuju i odmeravaju.

- Ja sam 22 godine u mjuziklu, on je sa mjuziklom već bio u dodiru. Ima svoje specifično gledanje, ja svoje. Baš me zanima kako ćemo se naći u saradnji. Za sad je sve kako treba. On je zahtevan reditelj. Ja sam navikla na zahtevne reditelje i ja sam zahtevna glumica - navela je Knežević.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Prisetivši se da je na početku karijere čula da je najbitnije trajati u glumačkom poslu, da je to maraton i treba rasporediti snagu, Knežević je priznala da sada vidi da je to tako.

- Mjuzikl je u stvari žanr mladih glumaca. Malo ima uloga za nas u srednjim godinama. Piše se više za mlade ljude. Treba trajati i održavati sebe u dobroj fizičkoj kondiciji, a samim time će doći dobar izgled i energija - istakla je glumica.

Upitana kako vidi budućnost mjuzikla u doba tehnoloških revolucija, Knežević je rekla da će opstati jer naša publika voli mjuzikl i željno očekuje nešto novo.

Ostavite komentar