Vesti > Region

TO JE RIZIK POSLA: Noge ribaru mokre, PEKAROVE RUKE BELE, zašto huliganu NE BI BILA RAZVALJENA GUZ***?

Pročitajte kolumnu Vedrane Rudan o navijačima Dinama koji su u Atini uhapšeni zbog ubistva Mihalisa Kacurisa

Izvor: K1info

22/08/2023 > 10:08

podeli vest:

TO JE RIZIK POSLA: Noge ribaru mokre, PEKAROVE RUKE BELE, zašto huliganu NE BI BILA RAZVALJENA GUZ***?
Foto: Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris/ATA Images


"Huligan", definicija: sleng. "grub, divlji, obično mlađi čovek sklon razaranju, nasilju i sitnim zločinima"- Definiciju huligana sam stavila na početak teksta jer me je iznenadilo što riječki nadbiskup Uzinić nema pojma ko je huligan. Zato je, slaveći Gospu na Trsatu, rekao: "Ne možemo Bed Blu Bojse da proglasimo huliganima tako što ćemo oprati ruke od njihove sudbine - piše Vedrana Rudan na svom popularnom blogu.

Slobodna Dalmacija je prenela deo kolumne poznate hrvatske spisateljice:

Priznajem, kada sam pročitala šta je rekao nadbiskup Uzinić, bila sam šokirana. Kako se usuđuje? Kako se usuđuje da istovremeno slavi Gospu i brani grupu zlikovaca koji su otišli ​​u Grčku da bi se mlatili.

Huligani su kao korov koji je teško iskoreniti

Huligani su kao korov koji je teško iskoreniti, ali može i mora biti kažnjen na svakom koraku. Da se ​​ovim monstrumima pruži otpor kakav zaslužuju, bilo bi manje žrtava - piše, između ostalog, Rudan.

Uzalud je moj plač. Na portalima se od nas poreskih obveznika traži da se založimo da će Hrvatska, odnosno Vlada, odnosno premijer, odnosno određeni ministar, pomoći huliganima jer su "hrvatski građani". Opasni momci koje je grčka policija stavila na sigurno plaše se da će ih grčke kolege poje***i u nekom od grčkih zatvora, najavljuje naš predsednik Milanović. Tamo zatvorenici masovno jedni druge je**. Milanović to zna. Mora da je neki od njegovih prijatelja gadno naje***.

Ne zanimaju me suze anonimne majke

Ako jeste, zar to nije rizik za posao? Noge ribaru mokre, pekarove ruke bele, zašto huliganu ne bi bila razvaljena guz***? Kakve to veze ima sa mnom? Nisam ih ja tamo poslala, ne zanimaju me suze "anonimne majke" čije "dete" u zatvoru nema ni hleba ni vode. Momci, znali ste kuda idete, je**te se i figurativno i bukvalno.

Očigledno, nadbiskup Uzanić i ja ne delimo isto mišljenje... Bojsima od srca želim sve najgore - poručila je Rudan.

Foto: screenshot X @hooliganscz1999

 
Šta se desilo u Atini?

Da podsetimo, navijač AEK-a Mihalis Kacuris je ubijen, a osam osoba ranjeno u napadu navijača Dinama na pristalice atinskog kluba u noći između sedmog i osmog avgusta, uoči utakmice trećeg kola kvalifikacija Lige Šampiona.

Zatvorska kazna određena je za svih 105 huligana koji su privedeni i optuženi nakon ubistva grčkog navijača AEK u Atini. Za to vreme, istrage o brutalnom prebijanju Mihalisa Kacurisa je u punom jeku.

Međutim, počinilac likvidacije Mihalisa Kacurisa još nije identifikovan.

Pritvor je određen za ukupno 105 optuženih, većinom Hrvata, ali i dvojicu Grka i jednog albanskog porekla, ali rođenog u Grčkoj.

Svi optuženi su tokom suđenja, neki manje, neki više, držali istu liniju odbrane, negirajući svoje učešće, kako je to opisano u teškoj optužnici.

Istražni organi, tri istražitelja i dva tužioca, ocenjivali su izvinjenja, dokaze iz spisa predmeta, kamere u okruženju, kao i svedočenja, i jednoglasno su doneli odluku da je svima određen pritvor.

Ostavite komentar