Vesti > Politika

Brnabić: Cilj Dana Srpske jačanje NERASKIDIVIH veza našeg naroda

Od 2014. u razne projekte u Srpskoj uloženo više od 107 miliona evra

Izvor: K1info/Tanjug

20/09/2023 > 22:52

podeli vest:

Brnabić: Cilj Dana Srpske jačanje NERASKIDIVIH veza našeg naroda
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković


Premijerka Ana Brnabić večeras je, na svečanom otvaranju 11. manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", izjavila da je cilj te manifestacije da dodatno ojača neraskidive veze srpskog naroda sa obe strane Drine, dodajući da je zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, od 2014. godine u projekte u RS uloženo više od 107 miliona evra.

- Dani Srpske u Srbiji koje obeležavamo svake godine imaju za cilj da nas dodatno približe, da dodatno pojačaju neraskidive veze našeg naroda sa obe strane Drine, a mi smo u te veze uložili mnogo - rekla je Brnabićeva na otvaranju manifestacije koju organizuje Predstavništvo Srpske u Srbiji.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je sasvim prirodno da Srpska i Srbija budu jedna država, ali da im to nije dozvoljeno.

- U novijoj političkoj istoriji je bilo sasvim prirodno da Srbi organizuju svoju državu na prostoru današnje Srbije i današnje Republike Srpske i još nekih prostora i da to bude deo istorijskog duga koji velike sile treba da daju Srbima. Međutim, mi smo još u procesu u kome nama to nije dozvoljeno - rekao je Dodik na manifestaciji "Dani Srpske" u Beogradu.

Dodao je da se ta manifestacija održava 11. put u cilju dokazivanja "nečega što je dokazano".

- Da smo jedan narod, jedan identitet, jedna vera, jedna nacija i da nas je samo splet okolnosti koji nam je nametnut kroz istoriju i skorašnjim političkim razvojem naterao da budemo teritorijalno nešto posebno, a mi smo jedno. Jedno što nas okuplja, jedno za šta se živi i jedno što nikada nećemo dati - poručio je Dodik.

 

 



 

Ostavite komentar