Vesti > Politika

Grenel SASUO ČINJENICE Šoleu: Šta je sa ISPUNJENJEM ZAHTEVA? Priština vas IGNORIŠE

Vaše reči su bla, bla, bla. Ovo govorite već godinu dana, poručio je on

Izvor: K1info/Tanjug

19/09/2023 > 13:31

podeli vest:

Grenel SASUO ČINJENICE Šoleu: Šta je sa ISPUNJENJEM ZAHTEVA? Priština vas IGNORIŠE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Bivši izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je danas specijalnog savetnika Stejt departmenta Dereka Šolea da li je rekao predsednici privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani da Zajednica srpskih opština mora da bude formirana i da moraju da budu raspisani lokalni izbori na severu Kosova i Metohije.

Grenel je reagovao na Šoleovu objavu na društvenoj mreži X u kojoj on navodi da je u razgovoru sa Osmani na marginama Generalne skupštine UN u Njujorku zatražio da se Priština hitno angažuje u dijalogu sa Beogradom.

- Da li ste joj rekli da izbori moraju da budu raspisani? A šta je sa zahtevom za formiranje Zajedinice srpskih opština - napisao je Grenel na platformi X.

Ukazao je da je Šole već izneo te zahteve, ali da ih je Priština ignorisala.

- Vaše reči su bla, bla, bla. Ovo govorite već godinu dana. Ovaj zahtev ste izneli 3. juna. Oni vas ignorišu - poručio je Grenel.

Šole je prethodno saopštio da je u Njujorku razgovarao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani o deeskalaciji napetosti na KiM i "hitnom uključivanju u dijalog koji se vodi uz posredništvo EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom", što je, kako je naveo, ključno za regionalnu stabilnost i evrointegracije.

Ostavite komentar