Vesti > Politika

Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN: Govoriću ČINJENICE i ISTINU i verujem da se to NEĆE DOPASTI mnogima

Rekao je da će možda i govoriti duže od predviđenih 15 minuta i da neće dozvoliti da ga prekinu

Izvor: K1info/Tanjug

21/09/2023 > 11:33

podeli vest:

Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN: Govoriću ČINJENICE i ISTINU i verujem da se to NEĆE DOPASTI mnogima
Foto: Tanjug/Zoran Colić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Kako je predsednik najavio, govoriće o principu međunarodnog javnog prava i Kosovu i Metohiji, dodajući da nije siguran da će se njegov govor bilo kome svideti.

- Kao neko ko je dugo u ovom poslu i veteran, želim da ostavim pečat i tim govorom i molim građane da ga poslušaju. Biće posle pet po srpskom vremenu. Govoriću činjenice, istinu i verujem da se neće dopasti mnogima - rekao je Vučić novinarima u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN.

On je istakao i da kada se biraju činjenice i istina sa jedne strane i hoće li se to nekome dopasti, on bira ovo prvo.

Rekao je da će možda i govoriti duže od predviđenih 15 minuta i da neće dozvoliti da ga prekinu.

- Nisam siguran da će bilo kome da se svidi zbog licemerja u svetu - rekao je Vučić i istakao da postoje principi ako se  usvajaju i primenjuju u svakoj situaciji.

- Ako to ne radite, onda to nisu principi, već ih koristite u skladu sa potrebama - ukazao je Vučić.

On je rekao da ako se kaže da je teritorijalni integritet najviši princip u međunarodnom pravu, kako se onda krši povelja UN i Rezolucija 1244.

- Tu nema principa. Mi tražimo da ono što se poštuje u Ukrajini važi i kod nas, a to je teritorijalni integritet Srbije - rekao je Vučić i primetio da su samo za Srbiju suprotni principi.

Dodao je da je analizirao govore državnika na GS UN, poput predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je, kako je rekao, imao veoma dobar govor, sa kojim bi se usaglasio da nije imao drugu praksu kada je reč o Srbiji.

- Kada smo krivi, recite "krivi ste", ali kada nismo nemojte da govorite da jesmo. Nemam problem sa tim koliko će neko tekstova da plati protiv mene, ili priloga da objavi. To je jedna borba iz koje oni ne mogu da izađu kao pobednici. Borba će biti duga, ne laka, ali sam siguran da će slobodarski svet da pobedi - naveo je Vučić.
 

Ostavite komentar