Vesti > Politika

Teško da će biti NORMALIZACIJE na Kosmetu: Grafiti koji veličaju OVK osvanuli na školi u KLOKOTU

Ovo je 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba na Kosmetu od početka ove godine, i jasna poruka da nema normalizacije

Izvor: K1info/Tanjug

19/09/2023 > 22:42

podeli vest:

Teško da će biti NORMALIZACIJE na Kosmetu: Grafiti koji veličaju OVK osvanuli na školi u KLOKOTU
Foto: Kosovo Online/Kancelarija za KIM


Kancelarija za KiM saopštila je večeras da su na Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Klokotu koju pohađa više od 70-oro dece, ispisani grafiti koji slave terorističku OVK i vređaju državu Srbiju.

Iz Kancelarije navode da je u pitanju još jedna zabrinjavajuća potvrda da je mržnja prema svemu srpskom, čak i deci, ideološka osnova politike Aljbina Kurtija, i da je opasnost od nekontrolisane destabilizacije i eskalacije nasilja sveprisutna na Kosovu i Metohiji.  

''Da grafiti koji slave terorističku organizaciju UČK i poruke 'Fuck Serbia' na školi nisu puki čin huliganizma, već ozbiljna pretnja, govori nam i činjenica da su u napadima albanskih ekstremista ove godine u dva navrata rane od vatrenog oružja zadobila srpska deca, što su i javnost i pravosuđe u Prištini tretirali gotovo kao najobičniji prekršaj'', navodi se u saopštenju. 

''Ako se oni koji pucaju na srpsku decu tretiraju kao počinioci saobraćajnih prekršaja, od čega imaju da zaziru oni koji sejući strah među srpskom decom zapravo žele da nateraju njihove roditelje na odlazak sa Kosova i Metohije?'', upitali su iz Kancelarije za KiM. 

Kurtijevo odbijanje dijaloga i nespremnost da na Kosovu i Metohiji omogući uslove za normalan život srpskom narodu jeste implicitan poziv svakom albanskom nasilniku i ekstremisti da se ustremi na komšije druge nacije i vere, jer nasilje i ekstremizam su, u Kurtijevom poimanju sveta, očigledno pozitivne vrednosti, što je bez zadrške i javno potvrdio izrekavši da će Srbi da "pate i plate", dodaje se u saopštenju .

''Ovo je 128. etnički motivisan incident usmeren protiv Srba na Kosovu i Metohiji od početka ove godine, i jasna poruka da Priština ne namerava da učini ništa kako bi se situacija na terenu koliko-toliko normalizovala i Srbima omogućilo da žive bez strepnje i straha'', podsećaju iz Kancelarije za KiM.

 

Ostavite komentar