Vesti > Hronika

KOŽARA i HODŽIĆA na KRFU ubila 4 muškarca: HRVATIN otkrio umešane u DVOSTRUKU LIKVIDACIJU

Hrvatin tvrdi da ga je Marko Miljković pre ubistva na Krfu pitao da li zbog povrede ruke može da obavi "neki posao"

Izvor: K1info/Tanjug

13/03/2023 > 15:36

podeli vest:

KOŽARA i HODŽIĆA na KRFU ubila 4 muškarca: HRVATIN otkrio umešane u DVOSTRUKU LIKVIDACIJU
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je iskazom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji se pripadnici potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, nošenje i držanje oružja, trgovinu drogom, otmice i silovanje.

Hrvatin je otkrio da su Alena Kožara i Damira Hodžića na Krfu ubila četiri muškarca među kojma je Dušan Jovanović.

Hrvatin je objasnio da je njega Miljković par dana pre ubistva na Krfu pitao da li zbog povrede ruke može da obavi neki posao, što je Hrvatin kako je kazao, odbio zbog ruke. 

Okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je, prema Hrvatinovim rečima, takođe tada bio na Krfu gde je vozio pripadnike klana i donosio im hranu.

Miljković je pitao sudiju zašto je advokat okrivljenog-saradnika Srđana Lalića i dalje u sudnici ako njen branjenik nije, na šta je sudija rekla da može da ostane, a može da ide branilac Mia Todorić, koja je rekla da će ostati.

Takođe, Miljković je sudiji rekao da predoči Hrvatinu iskaz koji je dao kao osumnjičeni, a ne kao okrivljeni-saradnik.

Na početku suđenja sudija je rekla da su izvršili uvid u video zapis sa suđenja, na kojem nisu uočili da je Belivuk uputio neprimerene i uznemiravajuće poruke punomoćnici oštećenih Vesni Golubović, kao što je punomoćnica rekla na prethodnom ročištu.

Hrvatin je tokom suđenja o upitan I zbog čega je odlučio da prizna krivična dela i da se nagodi sa tužilaštvom, na šta je on odgovorio da je njegov prvi motiv bio opstanak.

- Ja sam radio loše stvari, ali ne mislim da sam loš čovek - rekao je za sebe Hrvatin, dodajući da su motiv da prizna bili i žena i dete.

Takođe, on je rekao da je kasnije saznao da vođe grupe nisu ispali fer prema njemu kada je novac bio u pitanju jer ga, između ostalog, nisu isplatili za ubistvo Milana Ljepoje.

 

 

Ostavite komentar