Vesti > Hronika

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Otkriveni novi detalji o UBISTVIMA i otmicama

Mediji pišu da je i danas kao i tokom prethodna dva ročišta razgovor Miljkovića i Lalića vođen u povišenim tonovima, uz neretko vređanje

Izvor: K1info/Tanjug

21/12/2022 > 17:47

podeli vest:

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Otkriveni novi detalji o UBISTVIMA i otmicama
Foto: ATA Images


Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su danas u Specijalni sud u Beogradu, gde je nastavljeno suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje. 

Pripadnici grupe su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, u dva navrata, u koloni od dve marice i šest automobila policije. 

Tokom suđenja okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je otkrio da su Milinko Brašnjović i Ljubomir Lainović ubili Stevana Stamatovića i Igora Dedovića.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Lalić je precizirao da u trenutku ubistva Dedović nije imao nikakvu reakciju i da mu je glava pala u tanjir, dok je Stamatović skočio na pištolj.

Okrivljeni-saradnik je rekao da je njegov posao u Atini bio da nađe i fotografiše Stamatovića i Dedovića. Kazao je da je Brašnjović ubio Dedovića, a Lainović Stamatovića.

Lalić je ponovio da je Ljubomira Markovića Kiću ubio Ljubomir Lainović, a da su braća Miloš i Marko Budimir prodali oružje kojim je ubijen.

Miljković je dalje ispitivao Lalića o njegovom odnosu sa Lainoviće, a Lalić je rekao da je jednom možda kupio kilogram marihuane od njega, ali se ne seća da li je kupio ili dobio.
Lalić je naveo da mu je Miljković zabranio da kupuje od Lainovića, jer, kako pretpostavlja, već je počeo da mu pravi zamku.

Lalić je odgovarajući na Miljkovićeva pitanja o ubistvu “Joke”, rekao da ima saznanja da su ga ubili čekićem i da mu je vrat bio slomljen, što je, kako je kazao, zaključio zajedno sa Miljkovićem, ali je rekao da ne zna ko ga je ubio.

Miljković je Lalića pitao i ko su trojica muškaraca koji su Joku sačekali i ubili u Barseloni, na šta je on odgovorio da ne zna, ali da je zajedno sa Miljkovićem gledao slike ubijenog.

Dalje je Miljković ispitivao Lalića o Iliji Kovačeviću i Draganu Mitroviću. 

Mediji pišu da je i danas kao i tokom prethodna dva ročišta razgovor Miljkovića i Lalića vođen je u povišenim tonovima, uz neretko vređanje jedan drugog, i sve vreme ispitivanje je ostavljalo utisak da je reč o prepirci i raspravi njih dvojice.

Otmica Mirka Kojića

Srđan Lalić je tokom suđenja ispričaom i kako je grupa otela Mirka Kojića, kao i da mu je Miljković pre otmice rekao da ga je policija privela na razgovor, kako Kojić ne bi posumnjao kada su ga pripadnici ovog klana oteli obučeni u policijske uniforme. 

Kojić je zajedno sa Miljkovićem i Belivukom bio optužen za ubistvo Vlastimira Miloševića, u slučaju poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje su sva trojica oslobođena.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Lalić tvrdi da je Miljković Kojića u dopisivanju na “Skaju” zvao svinja, kao i da su značke koje su tokom otmice koristili pripadnici klana bile neko vreme na stadionu FK Partizan, ali su sklonjenje.

Kako je okrivljeni-saradnik precizirao, advokat Dejan Lazarević je tada savetovao pripadnike grupe da sklone te značke jer je imao informacije da će “biti hapšenja”, a Lalić je dodao i da je Lazarević tada rekao Miljkoviću i ostalim pripadnicima da su “ispali debili”.

Lalić tvrdi  da je Lazarević uspešniji kriminalac nego advokat, nakon čega je nekoliko advokata ustalo da negoduje, a sudija im je isključila mikrofon.

Lalić je potom odgovarao na pitanja o ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija, precizirajući da je njega Belivuk ubio, te da se nakon ubistva pokajao, rekavši Laliću “ogrešili smo se brate” .

On je ponovio da je Gorana Veličkovića ubio Miljković sekirom, pa je na Miljkovićev zahtev to detaljno opisao. U grupi je, kako kaže Lalić, Miljković širio strah, a i sam Lalić se plašio za svoj život.

 


 

 

Ostavite komentar