Vesti > Hronika

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Lalić nije hteo da mu "DRUGARI" ODU U ZATVOR

On je u Specijalnom sudu odgovarao na pitanja u postupku protiv Belivukove grupe

Izvor: K1info/Tanjug

02/12/2022 > 17:24

podeli vest:

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Lalić nije hteo da mu "DRUGARI" ODU U ZATVOR
Foto: screenshot


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je svedok-okrivljeni Srđan Lalić nastavio da odgovara na pitanja učesnika u postupku protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, oružje, otmicu i silovanje.

Odgovarajući na pitanja okrivljenog Miljkovića, Lalić je pričao o vezama s vođom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom, navodeći da mu je Zvicer putem Skaj telefona slao slike iz bolnice posle ranjavanja u Ukrajini.

Pričajući o nekretnini u Perastu, Lalić je rekao da je tu kuću dobio kao odštetu za propali posao sa članom kavačkog klana Perunovićem. Lalić je pojasnio da je on od Zvicera uzeo kilogram droge i dao Perunoviću, a potom je drogu policija zaplenila, zbog čega je Perunović kao odštetu Laliću dao pomenutu kuću.

Sve vreme Miljkovićevog ispitivanja njegovog nekadašnjeg saradnika u sudnici je bila velika tenzija. Miljković i Lalić su se često vređali, pa je tako Miljković Laliću rekao da je nepismen, da ne razume pitanje, dok je Lalić u jednom trenutku Miljkoviću rekao da je "smeće". Sudija i postupajući tužilac su često prekidali njihovu prepirku i razmirice, upozoravajući ih da moraju da poštuju pravila suda, kao i da se drže krivičnih dela iz optužnice.

Lalić je pričao i o ubistvu Vlastimira Miloševića, koje je u javnosti poznato kao "ubistvo na šinama", navodeći da je on postavio GPS uređaj ispod njegovih kola i kabl za nadzor u blizini Miloševićeve zgrade. Okrivljeni-saradnik je pojasnio da mu vođe grupe tada nisu rekli da će Milošević biti likvidiran.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa ubistvom Miloševića, Lalić je rekao da je sa portala video da se dogodilo ubistvo i da je bio "iznenađen, razočaran i uplašen". Miljković ga je zatim pitao zašto nije prijavio policiji njega i Belivuka, na šta je Lalić odgovorio da nije hteo da Miljković i Belivuk završe u zatvoru.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Naglasio je da mu Miljković nikada nije bio prijatelj već drugar i saradnik. Tokom suđenja advokat Gordana Božilović Petrović, Miljkovićev branilac, rekla je sudiji da upozori Lalića da se ne smeška i ne pravi grimase sve vreme jer je suđenje ozbiljno i radi se o okrivljenima koji bi mogli da dobiju doživotne kazne zatvora.

Na kraju današnjeg suđenja branioci su tražili od suda da se ukine pritvor pojedinim pripadnicima grupe, što je sudsko veće odbilo i zakazalo sledeće suđenje za 20. decembar. Miljković će na sledećem suđenju nastaviti da ispituje Lalića, a posle njega slede i pitanja ostalih optuženih.

Lalić se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal nagodio da za kaznu od 18 godina zatvora priča o zločinima svojih nekadašnjih prijatelja, pripadnika ove kriminalne grupe.

 

 

 

Ostavite komentar