Vesti > Hronika

Suđenje BELIVUKOVOJ GRUPI prekinuto zbog "KONKLUDENTNE PORUKE" - evo šta to TAČNO ZNAČI

Advokatica Vesna Golubović zatražila od sudskog veća da reaguje jer joj Veljko Belivuk upućuje "konkludentne poruke“

Izvor: K1info

24/02/2023 > 15:27

podeli vest:

Suđenje BELIVUKOVOJ GRUPI prekinuto zbog "KONKLUDENTNE PORUKE" - evo šta to TAČNO ZNAČI
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Advokatica Vesna Golubović, koja zastupa porodicu oštećenog Gorana Veličkovića, pred sam kraj prvog dela glavnog pretresa prekinula je izlaganje okrivljenog svedoka Bojana Hrvatina i zatražila od sudskog veća da reaguje, jer joj Veljko Belivuk upućuje "konkludentne poruke“.

Kako mediji prenose ona je vidno uznemirena i na ivici suza zatražila od sudskog veća da upozori optuženog, što je Belivuk negirao mahanjem rukama.

Sudija je potom prekinuo pretres i doneo odluku o pauzi, dok je Belivuk nezadovoljno čekao da mu stave lisice, sa blagim osmehom.

A šta zapravo znači pravni termin "konkludentno“?

Po definiciji, koja može da se pronađe u Pravnoj enciklopediji, to je prećutna izjava koja je učinjena tzv. konkludentnim radnjama (ponašanjima).

Foto: Privatna arhiva

 

Advokat Aleksandar Popara za K1info objasnio je da konkludentna radnja nije direktna izjava, već je to izraz koji se koristi kada neko nekom želi posredno na nešto da ukaže.

-  Reč je o određenim ponašanjima i znakovima koje je strana kojoj su upućene shvatila šta znače. Na primer, kada neko rukom prelazi preko vrata i na taj način drugoj strani preti da će da je ubije. Ili kada se nekome pokaže srednji prst, jasno je da ga je opsovao, ali mu nije psovku uputio rečima, već gestom. Dakle, nesporna, fizička radnja koja jasno otkriva poruku naziva se konkludentna poruka. Ono što je zanimljivoi, jeste da ona ne mora po difoltu da bude loša ili preteća, pa ako nekome pošaljete poljubac ili napravite srce prstima, jasno ukazujete na to da ga simpatišete - kaže advokat. 

Vođa organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk je u nastavku suđenja izašao za govornicu tvrdeći da nije pretio punomoćnici oštećene žene Gorana Veličkovića, Vesni Golubović.

Belivuk je rekao da je u pitanju jeftin publicitet, navodeći da nije pretio punomoćnici.

Golubović je nakon toga predložila sudiji da pregleda video snimke sa nadzornih kamera u sudnici i utvrdi šta joj je Belivuk pokazivao.

Pre pauze tokom ovog suđenja Golubović se obratila sudiji i kroz suze rekla da joj Belivuk upućuje neprimerne i uznemiravajuće poruke. 

Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin je nastavio da otkriva svoja saznanja o otmici i ubistvu Lazara Vukićevciha, te je naveo da mu je Marko Budimir ispričao, kako je došlo do rvanja Miloša Budimira sa Vukićevićem kada je Budimir povredio prst. 

Tada je Vukićević pucao na Miloša Budimira, nakon čega su ga pripadnici grupe prebili, a kasnije i ubili, rekao je Hrvatin.

 


 

 

Ostavite komentar