Vesti > Hronika

Ovo je ADVOKATICA "OPASNICA" zbog koje je PREKINUTO SUĐENJE Belivuku

Ivana Ostojić kažnjena sa 100.000 dinara, ugasili joj mikrofon, a ona vikala "sram vas bilo" i "boli me uvo"

Izvor: K1info/mondo.rs

21/02/2023 > 07:31

podeli vest:

Ovo je ADVOKATICA "OPASNICA" zbog koje je PREKINUTO SUĐENJE Belivuku
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića održano je juče u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu, doduše, samo polovično, jer je glavni pretres na suđenju prekinut ubrzo posle pauze, zbog toga što je predsednica sudskog veća Vinka Beraha ponašanje branilaca okrivljenih, poput kažnjene Ivane Ostojić, okarakterisala kao neprimereno.

Advokati su protestovali zbog načina izvođenja dokaza iz policijskog fotoeleborata i požalili se da je "svedok okrivljeni, Srđan Lalić dobio ulogu komentatora i da on da izvodi dokaze, umesto sudije".

- Je l' može Lalić da bude četvrti član veća, pošto prema njemu pokazujete veće poštovanje nego prema nama advokatima? - dobacio je čak jedan advokat u sudnici.

Advokati su protestovali, objašnjavajući da je način izvođenja dokaza protivan Zakonom o krivičnom postupku, jer se radi pre nego što su saslušana ostala dvojica svedoka - okrivljenih, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, a ne da se to radi samo na davanju iskaza Srđana Lalića.

Beraha je odbila sve predloge branilaca, na što su oni burno reagovali, neki su ustajali sa mesta i ostajali da stoje, ne poštujući njen nalog da sednu. Nekoliko advokata je opomenula, a Ivani Ostojić je, nakon opomene, izrekla i novčanu kaznu od 100.000 dinara, na šta je ona odgovorila "Boli me uvo" i "Sram te bilo", nakon čega je glavni pretres prekinut.

Inače, Ivana Ostojić na pomenutom suđenju brani optuženog Borisa Karapandžića koji je optužen za udruživanje koje je za cilj imalo vršenje krivičnih dela, kao i Mijata Simeunovića koji je takođe optužen za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ali i otmicu i silovanje.

Pre početka suđenja ispred zgrade Specijalnog suda okupio se veliki broj novinara koji prate ovaj proces. Fotoreporteri su zabeležili advokate, njihove pripravnike i porodice žrtava, a advokatica Ivana Ostojić je uspela je da pokupi najviše pogleda prisutnih. Ona je stasom, ali i lepotom bila veoma zapažena.

 

Ostavite komentar