Vesti > Hronika

Potvrđena optužnica protiv Belivukovih DILERA - drogu prodavali na FRISTAJLERU i Portu

Sumnja se da je kriminalna grupa delovala od početka jula 2021. pa do 29. marta prošle godine

Izvor: K1info/Tanjug

03/03/2023 > 21:05

podeli vest:

Potvrđena optužnica protiv Belivukovih DILERA - drogu prodavali na FRISTAJLERU i Portu
Foto: ATA Images


Posebno odeljenje za  organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je potvrdilo optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda, a koja se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.

Ispitujući optužnicu krivično vanpretresno veće je zauzelo stanovište da dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka, po svom kvalitetu i značaju, pružaju dovoljan osnov  za izvođenje zaključka o postojanju opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnog dela koje im se optužnicom stavlja na teret, navodi se u saopštenju suda.

Optužnica je podignuta protiv 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao Lazar Marinković, a čiji su pripadnici Marko Trajković, Veljko Ogurlić, Stefan Simić, Uroš Bulajić, Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić, Borislav Marmut, Predrag Vučković, Luka Ostojić, Luka Mumović, Stefan Milanović, Nikola Filipović, Vasilije Nikolovski, Aleksa Vasić i Marko Vokić.

 

Okrivljenima je na teret stavljeno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela,  neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Marinkoviću i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. 

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula 2021. godine do 29.marta prošle na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime  su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima "Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca.

 

Takode, tužilaštvo je tada predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor. 

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29.marta prošle godine, dok su trojica osumnjčenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i sedam ubistava.

 

 


  

 

 

 

 

 

Ostavite komentar