Vesti > Hronika

Lalić prepoznao ČEKIĆ kojim su ZDROBLJENI PRSTI Vukićeviću: Šta sve krije kuća u RITOPEKU?

Izvor: K1info/Tanjug

21/02/2023 > 13:50

podeli vest:

Lalić prepoznao ČEKIĆ kojim su ZDROBLJENI PRSTI Vukićeviću: Šta sve krije kuća u RITOPEKU?
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


U Specijalnom sudu u Beogradu okrviljen-saradnik Srđan Lalić je na fotografiji prikazanoj u sudnici prepoznao čekić kojim je, kako tvrdi, optuženi Miloš Budimir smrskao šaku ubijenom Lazaru Vukićeviću.

Organizovana grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se tereti za sedam ubistava, trgovinu drogom, nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

U kući u Ritopeku, kako je prikazano na fotografijama, pronađen je snajper i "kalašnjikov", kao i eksploziv i ručni brener koji je, kako tvrdi Lalić, kupljen kao sprava za mučenje tokom ispitivanja, ali nije bio korišćen.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

U skrivenoj prostoriji pronađene su ručne bombe, ručni raketni bacač, hekler, municija, revolver za koji je Lalić rekao da misli da je uzet od Gorana Mihajlovića.

Lalić je pojasnio da su pripadnici grupe koristili zaštitna odela, gumene čizme, kao i lateks rukavice preko kojih su nosili i radne rukavice, prilikom ubijanja i uklanjanja tela ubijenih.

Objašnjavajući fotografiju na kojoj se u zidu vidi četvrtasti otvor, Lalić je rekao da je taj otvor u garaži i da on vodi u skrivenu prostoriju ("klanicu"), u kojoj su žrtve, kako je navedeno u optužnici i kako tvrdi Lalić, ubijane, a zatim komadane i stavljane u industrijsku mašinu za mlevenje mesa koja je takođe u toj prostoriji.

Lalić, objašanjavjući jednu od fotografija, na kojoj se vidi više crvenih kapljica na zidu, tvrdi da je to krv Lazara Vukićevića koji je mučen, a potom ubijen u skrivenoj prostoriji.

U toj prostoriji je obeleženo više tragova na zidovima, stolici, radijatoru, mašini za mlevenje mesa, kao i dosta crvenih tragova nalik na krv na PVC najlonu kojim je bila prekrivena mašina za mlevenje mesa.

Lalić je gledajući fotografije mašine za mlevenje mesa detaljno objasnio gde se pali uređaj, gde se stavljaju komadići tela ubijenih i potom odakle izlazi samlevena smeša. 

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

 

Takođe je objasnio da nakon što se prođe kroz otvor na zidu koji vodi do skrivene prostorije, postoji međuprostor.

Za maskirna odela prikazana na slici, Lalić je precizirao da su se ta 3D lovacka odela koristila kada su pripadnici opservirali kuću Veljka Banovića Votke, inače bliskog saradnika Luke Bojovića.

Lalić je takođe prepoznao lokaciju u Ritopeku, uz desnu obalu Dunava, gde su se u reku prosipali džakovi sa ostacima ubijenih žrtava klana.

 


 

 

Ostavite komentar