Sport > Tenis

MENTALNO jak, to NE MOŽE svak': NOVAK u Torinu govorio o svojoj NAJTEŽOJ sezoni

Đokoviću sad predstoji odmor od nekoliko nedelja

Izvor: K1info

20/11/2022 > 22:26

podeli vest:

MENTALNO jak, to NE MOŽE svak': NOVAK u Torinu govorio o svojoj NAJTEŽOJ sezoni
Foto: Tanjug/AP


Mučio je muku Novak Đoković tokom cele 2022. godine, jeste igrao, nije igrao; može da uđe u neku zemlju, ne može da uđe u neku zemlju; treba vakcina protiv korone, ne treba vakcina protiv korone... Namučio se, ali je godinu završio kao zmaj - osvojivši Završni masters u Torinu bez izgubljenog meča.

U finalu je najbolji srpski teniser pobedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0, u meču koji je bio uzbudljiv samo do kraja prvog seta - posle je Novak dominirao.

- Ovo je ipak finalni meč. Obično ovakvi susreti budu odlučeni na jednu loptu. Rud je igrao vrlo dobro do ovog meča. Dobro smo servirali i on i ja. U drugom setu sam uspeo da vratim nekoliko dobrih servisa, i mislim da je to momenat kada sam prelomio meč u svoju korist. Izuzetno sam srećan kako sam odigrao i što sam uspeo da osvojim šestu titulu u Torinu - rekao je Nole po završetku duela.

Srspki teniser je posle sedam godina uspeo da podigne trofej Završnog mastersa, poslednji put je to učinio sad već davne 2015. godine.

- Morate ostati fokusirani tokom svakog poena. Jako sam zadovoljan što sam servirao za pobedu posle sedam godina. Mnogo je godina prošlo, a u isto vreme činjenica da je prošlo toliko pobedu čine još slađom.

Foto: Tanjug/AP

Novak Osvajač Đoković pokorio Torino

Nole je pričao i kako se osećao tokom godine, radujući se što će sada najzad moći da dane dušom.

- Ogromna je stvar završiti sezonu pobedom. Pričao sam mnogo i neću da ponavljam - veliko olakšnje. Jedva čekam da se odmorim nekoliko nedelja. Bio sam na iglama tokom čitave godine, zbog turnira i da li ću igrati, ali bitno je da sam uspeo.

Za kraj je otkrio da mu je ovo bila najteža sezona u karijeri.

- Veliko dostignuće s obziom na to da najboljih osam igra na ovom turniru, pored grend slemova ovo je najveće i najbitnije. Uspeo sam da se izjednačim sa Rodžerom Federerom. Ova sezona je bila najteža do sad, i emotivno i fizički, ali i zbog toga što sam morao da budem mentalno izuzetno jak - zaključio je Novak Đoković.

Podrška za Orlove

No, valja istaći da Nole posle meča nije zaboravio ni naše fudbalere, kojima za četiri dana predstoji prvi meč na Svetskom prvenstvu, i to protiv Brazila. Onako kao što on zna posle meča - napisao je na kameri poruku! I to najjaču!

 

 

 

Ostavite komentar