Sport > Fudbal

POBEDA u Torinu: NIKO nikad kao ĐOKOVIĆ, šesta TITULA i brdo DOLARA

Đoković u finalu Završnog mastersa zabeležio i četvrtu pobedu protiv Kaspera Ruda

Izvor: K1info

20/11/2022 > 19:20 >> 21:25

podeli vest:

POBEDA u Torinu: NIKO nikad kao ĐOKOVIĆ, šesta TITULA i brdo DOLARA
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpki teniser Novak Đoković večeras je u finalu Završnog mastersa u Torinu pobedio Norvežanina Kaspera Ruda sa 2:0 (7:5, 6:3) i osvojio šestu titulu na ovom turniru. Nole je time izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera, koji je takođe šest puta osvajao završni turnir u sezoni.

Dakle, jedan je rekord izjednačio, ali je istovremeno drugi postavio i osvojio nešto što niko pre njega nije - trijumf nad Rudom je bila Đokovićeva peta pobeda u Torinu - nije imao nijedan poraz na turniru, pa mu pripada najveća nagrada u istoriji tenisa, ako hoćete baš precizno - 4.740.300 dolara.

Na to se Novaku mora dodati još jedan rekord - sa 35 godina postao je najstariji osvajač Završnog mastersa, a rekord je preoteo upravo Federeru, koji je osvojio svoju šestu titulu 2011, kada je imao 30 godina.

Što se tiče večerašnjen torisnkog finala, teniseri su od starta meče koristili prednost svog servisa, ali treba napomenuti da je Nole već u drugom gemu imao dve brejk lopte. Međutim, pri rezultatu 15:40, Ruda je krenuo prvi servis i uspeo je da izjednači na 1:1 u gemovima, ne dozvolivši da mu se slična situacija ponovi sve do osmog gema. Tada je Đoković pri vođstvu od 4:3 došao do još jedne brejk lopte, ali je ponovo Norvežanin servisima uspeo da izjednači.

Foto: Tanjug/AP

Kasper Rud

Ipak, kad je bilo stani-pani, kad je Nole vodio sa 6:5, a Rud servirao za ostanak u setu - Đoković je malo pritisnuo papičucu gasa, došao do brejk lopte i odmah je iskoristio, pa je zasluženo poveo sa 1:0 u setovima.

U nastavku je srpski teniser izgleda ubacio u drugu brzinu - ne samo da se bolje kretao na terenu, već je i preciznije pogađao sve udarce, meljući rivala i ne dozvolivši mu da nađe svoj ritam. U četvrtom gemu drugog seta Nole je napravio brejk, poveo sa 3:1, a odmah zatim na svoj servis taj brejk potvrdio i došao do velikih 4:1, da bi u nastavku rutinski priveo meč kraju i drugi set dobio sa 6:3.

Srbinu i Norvežaninu je ovo bio četvrti međusobni duel i Novak ima skor od 4:0 - osim večeras, bez izgubljenog seta pobeđivao je i u Rimu 2020. i 2022, kao i prošle godine na Završnom mastersu u Torinu.

 

Ostavite komentar