Sport > Ostali sportovi

FORMULA 1: Maks Ferstapen najbrži na PRVOM TESTIRANJU u Bahreinu

Aktuelni svetski šampion bio je brži od Karlosa Sainca i Aleksa Albona, dok se ekipa Aston Martina suočila sa tehničkim problemima

Izvor: K1info

23/02/2023 > 17:53

podeli vest:

FORMULA 1: Maks Ferstapen najbrži na PRVOM TESTIRANJU u Bahreinu
Foto: tanjug/AP Photo/Frank Augstein


Maks Ferstapen nastavio je tamo gde je stao 2022., postavivši najbolje vreme u prvoj sesiji na stazi Sahir.

Pošto je veći deo prepodneva izmenjivao najbrže krugove sa Karlosom Saincom, Ferstapen je postavio referentno vreme od 1:32,959 u poslednjem satu i svoj novi RB19 bolid pozicionirao na vrh liste.

Ferstapen, koji ima za cilj da osvoji svoju treću svetsku titulu 2023. godine, završio je za 0,294 sekunde ispred Saincovog Ferarija.

Foto: tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Karlos Sainc, Ferari

Aleks Albon iz ekipe Vilijamsa bio je treći, zaostavši 0,712 sekundi iza Ferstapena, četvrti je bio Guanju Džou (+0,764), a peti Džordž Rasel iz Mercedesa (+1,215).

Rane probleme imala je ekipa Aston Martina kada je Felipe Drugovič - koji je zamenio povređenog Lensa Strola - imao kvar zbog čega je bila istaknuta crvena zastava.

Pošto je proveo u garaži više od sat vremena, prvak Formule 2 Drugovič se vratio na stazu i završio kao sedmi, jedno mesto iza povratnika u F1 Nika Hulkenberga u Hasu.

Foto: tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Niko Hulkenberg, Haas

Na testiranju je bio po jedan vozač iz svakog tima, zbog čega će Luis Hamilton na popodnevnom delu zemeniti Rasela, dok će Fernando Alonso voziti za svoj novi tim Aston Martin.

Popodnevno testiranje održava se u periodu od 13 do 17 časova.

 

Ostavite komentar